Re: EET
a řidič dopředu ví, co bude kde inkasovat? Pokud ano, může mít natisknuté doklady o EET dopředu a rozvážet je spolu se zbožím. (rada ze školení)
Vážně, to je zajímavá rada. A co když to nezaplatí, tak se hláška FÚ stornuje? Já jsem na školení ještě nebyla, si říkám, že až bude metodický pokyn aspoň...
Byl to přímo dotaz účastníka školení. Vystavit doklad musíte NEJPOZDĚJI v okamžiku prodeje. Tazatel věděl, co vozí a za kolik podle objednávek předem.
Ano, v případě že odběratel nezaplatí, lze stornovat.
odběratelé jsou předem informování o výši úhrady, ale samozřejmě, že se stává, že v den dodání zboží peníze nemají a faktura je později hrazena bankovním převodem. na školení jsem zatím nebyla, ale asi mám z takového stornování strach.....
Po školení ze stornování strach nemám. Zajděte si na školení, já jsem po něm nabyla dojmu, že to nemá návaznost na nic. Že to je jen buz...ce a honění předvolebních slibů. A podnikatelé se z toho můžou.... Nebo zavřou.
Děkujeme za poznatky, je to zajímavá možnost, něco by se tím dalo vyřešit, uvidíme. No buzerace to je, o tom žádná. Akorát mi přijde trochu škoda, že rozdíl mezi úhradou a tržbou na MF nepochopili...