Re: pojištění domácnosti zkušenosti
Mám zkušenost s pojištěním domu (rozbité sklo na terase větrem, prasklé vodovodní potrubí a vyplavená půlka baráku). Problémy nebyly žádné.
(u té vody důsledně rozlišovali poškození domácnosti -to nemáme, a poškození stavby, tam to bylo v pohodě)
Ano, zaplatili poškození domu. (šlo jen o vymalování, voda tekla po zdi a držela se na podlaze, takže přilepený koberec by zaplatili taky, je tam všude lino) Ostatní pojištěno nebylo (v našem případě nebylo ani poškozeno). Napsala jsem to proto, aby si tazatel uvědomil rozdíl mezi pojiškozením domu a domácnosti.
Domácnost mám pojištěnou (jde o jinou domácnost než výše popsané škody na domě) i kvůli tomu, že to obsahuje pojištění odpovědnosti za škody způsobené námi (vytopení sousedů prasklou pračkou v paneláku apod.)
OT. vlastní zkušenost s jednou nejmenovanou pojišťovnou
Začátek roku 2013, stěhování a převod bytu na někoho jiného
Pojišťovna odmítla ukončení pojistné smlouvy z důvodu, že nebylo vypořádáno pojistné plnění z likvidace škody po povodni roku 2012.
Nevěřila jsem tehdy vlastním uším když mi říkali, že mám platit pojištění domácnosti bytu, který již není náš do doby, než oni ukončí šetření ...
>>>>>>Dobrý den
>>>>>>
>>>>>>jaké máte prosím kdo zkušenosti s pojistnými události
>>>>>>ohledně pojištění domácnosti a domu ? Jak pojišťovny
>>>>>>plní/neplní, co vše
>>>>>>rozporují při plnění, když na to má dojít :-)
>>>>>>
>>>>>>Děkuji M.P.
>>>>>>
>>>>Otázka je, zda se pojišťovat domácnost vyplatí,
>>>>vzhledem k dnešní výši pojistného.
>>>
>>>Ano, zaplatili poškození domu. (šlo jen o vymalování,
>>>voda tekla po zdi a držela se na podlaze, takže
>>>přilepený koberec by zaplatili taky, je tam všude
>>>lino)
>>>Ostatní pojištěno nebylo (v našem případě nebylo ani
>>>poškozeno). Napsala jsem to proto, aby si tazatel
>>>uvědomil
>>>rozdíl mezi pojiškozením domu a domácnosti.
>>>
>>>Domácnost mám pojištěnou (jde o jinou domácnost než
>>>výše popsané škody na domě) i kvůli tomu, že to
>>>obsahuje
>>>pojištění odpovědnosti za škody způsobené námi
>>>(vytopení sousedů prasklou pračkou v paneláku apod.)
>>
>>OT. vlastní zkušenost s jednou nejmenovanou
>>pojišťovnou
>>Začátek roku 2013, stěhování a převod bytu na někoho
>>jiného
>>Pojišťovna odmítla ukončení pojistné smlouvy z
>>důvodu,
>>že nebylo vypořádáno pojistné plnění z likvidace
>>škody
>>po povodni roku 2012.
>>Nevěřila jsem tehdy vlastním uším když mi říkali, že
>>mám platit pojištění domácnosti bytu, který již není
>>náš do doby, než oni ukončí šetření ...
>
>Jmenujte, ať se poučíme. A jak to dopadlo?
ČSOB Pojišťovna. Nedala jsem se a ukončení pojištění domácnosti k bytu nakonec bylo. Ale jen proto, že jsem si včas nastudovala pojistné podmínky a trvala jsem na našich právech.
Stejně člověk neuhlídá všechno.
My jsme měli pojistnou událost už v 90. letech, takže nevím jak se co změnilo, ale zkušenost s ČP tenkrát dobrá. Po požáru (náš 5letý syn si zapálil svíčku) uhradili např. škodu na nábytku v celé hodnotě při poškození min. 30 %, všechny úklidové práce oceněné v cenách jako když je dělá firma - podle spočítané plochy. Dále také praní prádla prádelnou (vše ze skříní bylo načichlé kouřem). S elektronikou trošku horší, tenkrát šly rychle dolů ceny elektroniky, navíc prý byla morálně zastaralá. Dům tenkrát ještě nebyl náš, takže škody na domě zaplatili z pojištění odpovědnosti podle vyčíslení škody vlastníkem.
To jsou ale chytráci. Tady je to popisováno jinak: http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/ekonomika/pozor-na-podpojisteni-je-to-past-na-lidi-o-ktere-malokdo-vi.html
Když prý je nemovitost podpojištěna třeba na polovinu své hodnoty, tak plnění je poloviční, čili podle tohoto vysvětlení měla pojišťovna vyplatit 200 tis.
Naopak pokud je nemovitost "přepojištěna", tak zaplatí jen do výše hodnoty, jakou podle nich má.
Ale to pojištění přece sjednává jejich člověk a jak on to odhadne a smluví, podle toho by se mělo pak plnění řídit. Jsou to fakt lišáci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.