Re: exekuce zaměstnanec
Do vyživovaných osob započítáte děti z předešlého manželství, novou manželku a dítě, které má s přítelkyni (to bude pěkný proutník). U placení alimentů není rozhodující věk jako u daňového zvýhodnění ale doba do kdy se potomek není schopen sám živit a to určí soud.
Mimo dotaz - s přítelkyni má společnou domácnost, že mu poskytujete na dítě daňové zvýhodnění? Máte to správně? Pokud je ženatý, předpokládala bych, že společnou domácnost má s manželkou, protože vůči ni má vyživovací povinnost.
děkuji, no právě se to tam trošku bije, protože žije s přítelkyní, tak jsem mu slevu na dítě dala, a tu manželku počítám do vyživovaných osob v exekuci, protože není rozvedený nebo ji v exekuci nemám počítat, protože s ní nežije ?
a o tom ukončení alimentů musí požádat vždy soud? druhé dítě bude mít 18 let a s bývalou manželkou se dohodli, že už na ni nebude platit, studuje nějak dálkově, takže radši přes soud? děkuji
Manželku musíte do vyživovaných osob počítat, naopak přítelkyni nesmíte započítat i když s ní žije.
Žije s přítelkyní není důležité, důležitá je společná domácnost.
Ohledně alimentů si zkuste přečíst článek : http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/703-vyzivne-alimenty-nejcastejsi-otazky-a-odpovedi.html
děkuji
>>>>>>D
>>>>děkuji, no právě se to tam trošku bije, protože žije
>>>>s
>>>>přítelkyní, tak jsem mu slevu na dítě dala, a tu
>>>>manželku počítám do vyživovaných osob v exekuci,
>>>>protože
>>>>není rozvedený nebo ji v exekuci nemám počítat,
>>>>protože
>>>>s ní nežije ?
>>>>a o tom ukončení alimentů musí požádat vždy soud?
>>>>druhé dítě bude mít 18 let a s bývalou manželkou se
>>>>dohodli, že už na ni nebude platit, studuje nějak
>>>>dálkově,
>>>>takže radši přes soud? děkuji
>>>
>>>Manželku musíte do vyživovaných osob počítat, naopak
>>>přítelkyni nesmíte započítat i když s ní žije.
>>>Žije s přítelkyní není důležité, důležitá je společná
>>>domácnost.
>>>Ohledně alimentů si zkuste přečíst
>>>>>>článek
>>>>>>:
>>>>>http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/703-vyzivne-alimenty-nejcastejsi-otazky-a-odpovedi.html
>>
>>děkuji Vám, pročtu si, jenom ta společná domácnost,
>>můžete mi prosím poradit, jak mi zaměstnanec prokáže
>>společnou domácnost ?
>>s přítelkyní a dítětem žije, hradí společné náklady,
>>myslíte, že se nedá brát jako společná domácnost?
>>nevím
>>děkuji
>
>Vám to prokazovat nemusí, stačí, že to napsal do
>prohlášení poplatníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.