Vlákno názorů k dotazu Hodinová mzda a nemoc od jasná. - Re: hodinová mzda a nemoc Málo informaci, nelze odpovědět....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 9. 2016 10:46

jasná. (neregistrovaný)

Re: hodinová mzda a nemoc
    Málo informaci, nelze odpovědět. Předpokládám, že se bude jednat o nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu, takže je potřeba znát přesný plán směn a hodinový průměr.

• 14. 9. 2016 11:31

AAn (neregistrovaný)

Děkuji za informaci, mám 150,- Kč hrubého na hodinu a bohužel nevím,jestli mám nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu. Plán směn si dohodujeme s kolegy mezi sebou, což vám asi nestačí jako informace. Já v září odpracovala 144 hodin + 150,-Kč za hodinu, to bych měla dostat a pak 3 dny nic a pak nemocenskou do konce září, jak řekl doktor. děkuji AAn

• 14. 9. 2016 11:50

Líba (neregistrovaný)

Pro účely poskytování náhrady platí pro zaměstnance stanovené rozvržení týdenní pracovní doby do směn, které je zaměstnavatel povinen pro tyto účely předem určit. Určitě něco takového u vás existuje. Podle tohoto rozvrhu budete mít první 3 směny (nejvýše 24 hodin) neplacené a další směny v prvních 14 dnech neschopnosti dostanete náhradu.

Použije se průměr stanovený z II.Q. Pokud by to bylo vámi uváděných 150,- Kč, tak dostanete zaplaceno 81,- Kč za hodinu.

Jestli bude nemoc trvat 15 dnů a více, tak od 15. dne máte nárok na nemocenskou od OSSZ. Ta se bude počítat z vyměřovacího základu ze září 2015 až srpen 2016.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).