Re: Kontrala z FU
asi jde o "check list", ale to nemáte vyplňovat, to si má správce daně zjistit sám - protokolárním jednáním, apod. být vámi, předám to statutárovi, jako účetní bych to nevyplňovala. a instrukce - neposílat mejlem, nikomu neukazovat - to bych se jich zeptala proč, a rozhodně bych to dala v kopii statutárovi pokud to vyplníte.
můžete sdělit o jaký kraj se jedná?
>>Dobrý den, prosím Vás, máme od dubna 2016 zahájenou
>>kontrolu k roku 2014- na všechny daně. Je to na
>>základě
>>dodatečných DPH, které jsme podávali v listopadu,
>>únoru a březnu. Bylo nám to řečeno.
>>Máme 100% zahr. investora, jsme zisková firma asi s
>>65
>>zaměstnanci. Strojírenská firma.
>>FU chodí někdy 2x týdně a někdy 1x za čtrnáct dní. Za
>>toho půl roku tu byly asi 12. Zatím nic nenašli,
>>jenom
>>kopírují, dodávám a "užívám si".
>>Mám plnou moc, jednatel hovoří německy a máme povinný
>>audit. S auditorem mluvit nechtějí, já mám plnou moc,
>>porušili by daňový řád. Při každém jednání musím
>>zavřít dveře a psychicky si užívám.
>>
>>Včera jsem dostala dva dokumenty, prý je to má
>>výpověď
>>o firmě a domácí úkol. Každý dokument má 25
>>základních
>>otázek a další x podotázek. Až to vyplním nesmím to
>>posílat mailem, nikomu ukazovat a oni si buď přijedou
>>a
>>nebo to odvezu. Ale já vůbec netuším co s tím.
>>První je Obecný přehled o transakcích uskutečňovaných
>>v rámci spojených osob. A další Nesené náklady,
>>marketing a licenční poplatky. Já jsem tu účetní.
>>Máme
>>jednatele, pár zaměstnanců v kanceláři po technické
>>stránce a obchodního zástupce.
>>
>>Máte někdo taky takovou prosím zkušenost, že jste
>>dostávali takové dokumenty od FU?
>
>asi jde o "check list", ale to nemáte vyplňovat, to si
>má správce daně zjistit sám - protokolárním jednáním,
>apod. být vámi, předám to statutárovi, jako účetní
>bych to nevyplňovala. a instrukce - neposílat mejlem,
>nikomu neukazovat - to bych se jich
zeptala proč, a
>rozhodně bych to dala v kopii statutárovi pokud to
>vyplníte.
>můžete sdělit o jaký kraj se jedná?
Jihomoravský a dnes přišel mail ráno. S textem: Ty listiny, které jsme Vám včera předali, nemusíte vyplňovat, můžeme to udělat společně na dalším jednání.
Poenta je ,že nerozmím 50% dotazů a další 30% vůbec nevím. Je to politika jednatele a statutárů.
Děkuji..
>>>kontrolu k roku 2014- na všechny daně. Je to na
>>>základě
>>>dodatečných DPH, které jsme podávali v listopadu,
>>>únoru a březnu. Bylo nám to řečeno.
>>>Máme 100% zahr. investora, jsme zisková firma asi s
>>>65
>
>Jihomoravský a dnes přišel mail ráno. S textem: Ty
>listiny, které jsme Vám včera předali, nemusíte
>vyplňovat, můžeme to udělat společně na dalším jednání.
>
>Poenta je ,že nerozmím 50% dotazů a další 30% vůbec
>nevím. Je to politika jednatele a statutárů.
>
>Děkuji..
nevyplňujte jim nic, mají si to vyplnit sami! vše bych oznámila statutárovi ve vlastním zájmu a vše chtěla písemně protokolovat.
když to bylo na základě dodap dph, tak je zahájena i DPPO?
ÚzP asi už neprozradíte?
Když jsme podali dodatečné DPH to třetí, tak telefon z FU začal ..místo dobrý den..já se z vás zblázním....to se musí řešit. Ano statutárovi to řeknu, to vím. Písemně jsme dostali jenom jednu výzvu a jinak jenom ústně a ústěn, jak to máme špatně a máme co zlepšovat, že ví ,že já za to nemohu, ale teda..
A když povím ÚzP..co se může stát?
Re: OT. Kontrola z FU
Na to jsem se chtěla zeptat již na začátku diskuze - na co přesně máte udělenou plnou moc? Spadá to, na co Vás zplnomocnili, do Vaší pracovní náplně? Když něco uděláte v rámci kontroly daní něco chybně, pokryje Vám to Vaše odpovědností pojistka účetní?
proč nebývá přítomen MM jako při zahájení? Být vámi, reaguji jen na "účetní" záležitosti, převodní ceny nechám na poradci. Trvejte při jakýchkoliv požadavcích od správce na zaprotokolování. Check list nevyplňujte, má si ho vyplnit sám a vy jako účetní ani spoustu "kolonek" asi nevíte. Informujte o všem poradce. Od toho ho společnost platí.
Ilono, tady je opravdu na místě požádat o pomoc daňového poradce,
sice máte generální plnou moc, ale kontrolní pracovnice už zjistily, že se neumíte účinně bránit, a tak si s Vámi dělají, co chtějí.
Tady musíte velmi dobře znát daňový řád a co si může dovolit kontrolní pracovník, a co je již přes čáru.
Souhlasím s tím, že ke kontrole, která je takto prováděná ze strany FÚ je potřeba pomoc daňového poradce. Jestliže s žádným vaše firma zatím nespolupracuje, tak se vyplatí najít si ho alespoň pro případ této kontroly (a možná i do budoucna...). Znám ze svého okolí podobný případ kontroly, vedené několik let - začalo sice pochybením poplatníka, ale ten už od té doby nedostal např. jediný nadměrný odpočet DPH (v oboru kde jsou celkem obvyklé), za několik let úředníci prověřují veškeré jeho vstupy u jeho dodavatelů atd. U nás už taky kvůli jeho kontrole byli z našeho FÚ, šetření uzavřeli že je vše v pořádku. Stejně ale jeho FÚ tvrdí, že jsou tam věci, kvůli kterým mu některé DD neuznávají. O spojené osoby se nejedná. Tento podnikatel už jedná s FÚ jedině přes daň. poradce, a i tak je to velmi obtížné.
Měla jsem přes den školení, proto reakce až nyní,ale přesto děkujif. Majitel a statutár je osoba hovořící německy, poradce máme. Ano je to jejich interní doklad, pan auditor napsal, že jsou pašáci že předeli neveřejné dokumenty. Pánové se spojí spolu. Paní z FU nechce mluvit s auditorem a poradcem..plnou moc mám já. Pan majitel se s poradcem spojí.
Ano většinu dotazů a informaci ani nemám. Já prostě zpracuji faktury, mzdy, pokladnu a klasiku jako účetní. Ano jsem typ, který se nechce hádat nemám ráda konflikty. I když jsem poznala,že ´paní ráda chrlí a ve finále chce z toho desetinu. Děkuji Vám moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.