Vlákno názorů k dotazu OT: Předání dat účetnictví od Libuše Vlasta - Re: OT: Předání dat účetnictví ............1) Neřešte to -...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 9. 2016 12:11

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: OT: Předání dat účetnictví
    ............

1) Neřešte to - není to Váš problém, ale problém Vašeho klienta
    ............

2) Nepřebírejte zodpovědnost za účetnictví do okamžiku, než Vám klient předá všechny potřebné doklady, informace, data

Velice lehce by se mohlo stát, že přeberete zodpovědnost za něco, co nemůžete ovlivnit - a i přesto pak klient bude chtít náhradu škody po Vás

Podrobný Předávací protokol je v tomto okamžiku namístě
    ............

3) Má Váš klient smluvně ošetřeno, že má externí účetní předat i DATA z účetního SW? Má s ní vůbec uzavřenou smlouvu - nebo fungoval na principu "co předám, to ona zaúčtuje"?
    ............

4) Proč asi tak bývalá účetní odmítá komunikovat? Nebudete za pár měsíců v té samé situaci?
    ............

5) Opatrnosti není nikdy dost

Přeji hezké páteční odpoledne
    ............

• 16. 9. 2016 12:24

Mirka.T

Naprosto souhlasím s Tečkou !!
    Před pár lety se mi tohle vymstilo. Přebrala jsem v polovině roku účetnictví FO. Bývalá účetní také nekomunikovala. Předala jen koncové stavy. Klient mě "krásně" přesvědčil, jak předešlá účetní byla neschopná, nekomunikovala a bla,bla,bla....
    A po půl roce, až jsem se seznámila s představou majitele o účetnictví, mi všechno došlo. Nebudu raději popisovat. Taktéž jsem od něj utekla. A co myslíte ? Jsem další neschopná účetní....

Takže od té doby raději nové klienty nejdřív prověřuji.

Doporučení Tečky je to nejlepší, co Vám mohla napsat. Vztahy s účetní a předání dokladů je pouze jeho zodpovědnost.
    Pěkný den

• 16. 9. 2016 12:47

I. (neregistrovaný)

- nelze jinak než souhlasit-mám stejné zkušenosti-většinou
    za údajnou nekomunikací jsou dluhy za práci účetní

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).