Re: fakturu ze srpna z EU mám zboží ne
Mno tedy mě naši daňaři dali tento pokyn: k datu vystavení faktury odvést daň (takže když je 31.8. tak se musí v přiznání za srpen daň odvést) a až přijde i zboží, tak si teprve mohu uplatnit. Takže třeba až v přiznání za září. A mám takhle nastavený i SW. Jiný stav je, když mám zboží a nemám fakturu, pomůcky, termín 15-tého atd., ale to se pistatel neptá.
A když nakonec zboží nepřijde? Tak snad přijde dobropis.... bohužel odvedete a nárok bude čekat (buď na dodávku nebo dobropis.)
Re: fakturu ze srpna z EU mám zboží ne
**
tak byste museli požadovat dobropis k vystavené faktuře s tím, že zboží nepřišlo a potom by samovyměření DPH bylo mínusem v daň. přiznání.
Ale bohužel je to tak, že DUZP při pořízení zboží z EU je den vystavení DD. Pokud není fa ale naopak už dorazilo zboží, tak jak uvádím výše - do 15. dne násled. měsíce po měsíci, kdy jste obdrželi zboží, musíte přiznat DPH, ale nárokovat můžete, až máte v ruce DD - třeba za několik měsíců....
Proto je dobré se zákazníkem neustále komunikovat.
Nám to funguje tak, že nám posílají fakturu faxem v den, kdy posílají zboží a originál potom přijde poštou. Zatím se mi nestalo, že by faktura nedorazila a pokud by se tak stalo, máme telefony, emai-ly atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.