Re: Konference k ZET-info
pracuji v prodejně - máme značkové zboží, takže tržby denní jsou krásné, naše platy mizerné /máme minimum/ prodejny jsou po celé ČR
a myslíme si, že EET zamezí /aspoň v obchodech/ prodej zboží dodaného bez faktur - sami víme, že 80% zboží, které prodáme je bez dokladů
- tolik je různých kontrolorů, ale když se chce tak podvody lze páchat stále a náš šéf už vymýšlí jak tohle obejít
Kateřino,
nerozumím tomu, proč neschopná finanční správa musí buzerovat většinu poctivých. Pro vyhodnocování získaných dat se bude muset najmout stovky berušek, které budou prudit poctivé, protože podvodníci to stejně obejdou.
Aplikace ZET bude větší fiasko než KH, které zatím také nic nepřineslo. Žádné kolotočáře nechytli, pouze "čistí" data. DPH se vybírá méně, než je růst HDP.
Ale MF si pořídí od předem vybraného dodavatele velké IT, dodavatelé HW, SW a připojení budou mít velké tržby a vše zaplatí konečný zákazník.
Hezký den!
Andrej Babiš v souvislosti s konferencí poskytl rozhovor Hospodářským novinám (19. 9. 2016). Podnikatelé se prý nejčastěji ptají na poplatky spojené s EET. „Říkám jim, že my jako stát po nich žádné poplatky nechceme, platit budou dodavatelům softwaru,“ prohlašuje.
http://svobodneforum.cz/babis-vysvetluje-eet-za-neinformovanost-mohou-nepratele-systemu/
Článek je pěkný celý, uvedu pouze závěr:
"Majitel Agrofertu to má holt těžké. Vysvětlovat malým podnikatelům, proč jim chce zvyšovat náklady a koukat pod prsty kvůli každé koruně, a zároveň si zařizuje miliardové dotace, veřejné zakázky a daňové úlevy, je zkrátka olbřímí a nevděčný úkol. Ne každý ho ocení."
Hezký den!
Tohle už nějakou dobu také tvrdím. Bohužel jsme si tu svobodu dlouho neužili a je jí čím dál tím méně. Politika rozděluje lidi. Podněcuje k závisti a nové zákony už i k udavačtství.
Včera jsem si početla a nestačila se divit většině názorů: na svém facebookovém profilu AB položil dotaz: Ahoj lidi, tak tady přemýšlím, co mám udělat s těmi akciemi Agrofertu. A s tou Mafrou a tak. Poradíte mi?
https://www.facebook.com/AndrejBabis/?fref=ts
Příspěvek je z 19.9. 10hod.
Mickey, o to jestli je to AB nebo ne mi nejde. Spíše mě zaráží při čtení odpovědí na tento příspěvek, kolik lidí mu pochlebuje a nabádá k obcházení zákona... Na druhé straně se zase divit nemůžu, když v TV nasadí ten svůj bezelstný kukuč: já nic, já muzikant...
Když je zákon praštěný, tak co jiného můžou lidi dělat než jej obcházet? Když dělá zákon největší lump, kterého můžete potkat, co s tím?
Když jsem se díval na EET, narazil jsem na další povinnost informačních štítků či cedulí. Stálá provozovna s EET podle zákona musí být tímto opatřena a pokud nebude, hrozí pokuta 50tis.CZK. Kdosi vznesl dotaz, a co řemeslníci? Budou si muset připnout informační ceduli na čelo? Nikoliv, ti mají opět výjimku. Tisíc výjimek, milion výjimek. Není jednodušší to obejít než být permanentně v hrozbě porušení zákona, a to i neúmyslně? Takto se tvoří a živí šedá ekonomika, tím zákonem se vůbec nepotírá.
Navíc je zcela neoddiskutovatelné, že jediný znatelný dopad tohoto zákona bude ve zdražení pro obyčejné lidi. Ten podnikatel, který toto nařízení zákona ustojí, jej započte do ceny svých výrobků či služeb, aby si zachoval neměnnou ziskovou marži. V konečném důsledku, a to stát nikde raději nemluví, veškeré náklady jdou na triko běžných občanů, kterým se opět zdražuje vše dostupné.
Co to je podle ZEET stálá provozovna? My jsme výrobna a občas prodáváme zboží, hotovost inkasujeme jen občas při závozu naším
autem. Pořád mi není jasné, do které fáze budeme spadat (občas inkasujeme hotovost za naše výrobky, občas za prodávané zboží) a teď teda ještě ta stálá provozovna ...
Můžete mi s tím pomoct? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.