Vlákno názorů k dotazu Práce přesčas od Anonymní - Re: Práce přesčas pokud jste zvědavá na reakce, tak...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 9. 2005 9:03

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Práce přesčas
    pokud jste zvědavá na reakce, tak prosím to myslíte tak,že když budu od vás potřebovat ošetření ve 21,45 a vám padne ve 22,00 směna, tak mne necháte???a odejdete??protože vás zaměstnavatel nemůže nutit dělat přesčas?,

• 26. 9. 2005 9:46

Situace je trochu složitější. Původně se pohotovost sloužila nepřetržitě až do rána, ale zaměstnavatel rozhodl, že od 1.10. z důvodu šetření financí tuto pohotovost zkrátí jen do 22 hod. Zaměstnanci, které to postihne přijdou na platu až o 8000Kč. Zaměstnavatele vůbec nezajímá, jak se zaměstnanec dostane v noci domů. Vše je rozhodnutí zaměstnavatele. Rozhodl, že určitou skupinu zaměstnanců potřebuje jen do 22 hodin a víc nic. Chápu, že Vás to pohoršuje, ale takto se realizuje přidání zaměstnancům ve zdravotnictví. Neznamená to, že Vás nikdo neošetří, ale pravděpodobně budete muset čekat, až se uvolní zaměstnanec, který je v práci celou noc. Samozřejmě, budete-li se dusit, krvácet nebo budete jinak AKUTNĚ nemocná, ošetří Vás ihned. Snažte se prosím můj původní dotaz zodpovědět dle platných zákonů, dívejte se na mne jako na obyčejného zaměstnance a odhlédněte od emotivního náboje problému. L.V.

• 26. 9. 2005 9:55

takže pokud se oprostím od emotivního zabarvení, předpokládám,že rozpis a délku pohotovostí máte někde určenu - kol.smlouva,vnitř.předpis,pr.řád..pokud překročíte roční limit 150 hodin(do takové výše může zaměstnavatel nařídit) tak ostatní hodiny přesčasů musí být pouze se souhlasem - dohodou se zaměstnancem...pak vám nezbyde nic jiného,pokud s tím nesouhlasíte jít ve 22.00 hodin domů...samozřejmě kromě případů,kdy by jste svým jednáním ohrozila zdraví a život pacientů...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).