Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Sledujete insolvencni rejstřík? od Kara - Re: Sledujete insolvencni rejstřík? Sleduji, mám tu možnost přes...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2016 22:54

    Kara (neregistrovaný)

    Re: Sledujete insolvencni rejstřík?
    Sleduji, mám tu možnost přes mzdový program. Čím to lektor zdůvodnil a jak by to prakticky dělal, když po objevení jména v rejstříku se musí dosud zasílané srážky začít deponovat?

  • 4. 10. 2016 5:56

    Pavcak (neregistrovaný)

    Re: Sledujete insolvencni rejstřík?
    Není to prý v žádném zákone napsáno.

  • 4. 10. 2016 14:44

    Kara (neregistrovaný)

    Re: Sledujete insolvencni rejstřík?
    Co není v žádném zákoně napsáno? Že musí zaměstnavatel sledovat ins.rejstřík. No to není. Ale je napsáno, že při zápisu o IR lze exekuci nařídit, nikoli však provést. Přičemž nařízením se rozumí srážení, provedením se rozumí odesílání exekutorovi. Z toho plyne, že pokud má ten zaměstnanec exekuci, která se mu sráží a odesílá exekutorovi, tak v okamžiku, kdy je zapsán do IR, se musí přestat odesílat exekutorovi a musí se deponovat. A pokud je mu pak insolvence povolena, zaměstnavatel dostane usnesení a informaci od insolvenčního správce o čísle účtu a o tom, co se má stát s deponovanou částkou (jestli si ji vezme on k úhradě dluhů nebo jestli má být vyplacena zaměstnanci).
    Takže ať mně lektor řekne, jak by toto prakticky, bez sledování IR, provedl. Srážel by exekuci pořád dál a posílal exekutorovi a až by obdržel usnesení o insolvenci a ins. správce by se dožadoval deponované částky (která by pochopitelně žádná nebyla, protože už by držel exekutor), anebo by rozhodl, že deponovaná částka má být vrácena zaměstnanci a dožadoval by se jí ten zaměstnanec, tak by ten lektor udělal co?

  • 4. 10. 2016 17:52

    zsmol (neregistrovaný)

    Re: Sledujete insolvencni rejstřík?
    Nemohu si odpustit poznámku: to je totiž ukázkový příklad tzv. knížecí rady od lektora, který pravděpodobně nikomu mzdy nevede, ale přednáší o nich. Paní Kara to okomentovala velmi výstižně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).