Re: DPH- § 43 -Alli.Daniella,Maxx
děkuji za reakci, vím, že jsme to spolu už řešily, ale oděratel mi řekl,že postup mám špatný, že dle § 43 nemohu ODD dát až ke dni potvrzení -říjen do říjnového DPH , s tím že oni taky dají do října . Že musí udělat dodatečné za srpen ř. 40,mínusem a ř. 10 a 43 plusem a já musím udělat také dodatečné do srpna ř. 1 mínusem a ř. 25 plusem . tak jsem zmatená , jak to má správně dle §43 být.
děkuji za radu, takže můj postup opravy - dodatečné srpen ř. 1 mínusem a ř. 25 plusem je správně?
ještě prosím o radu
1. v KH následném za srpen fakturu z A4 vypustit a nebo ji nechat + a -
2. DPH mi vrátí z dodatečného sami nebo musím požádat
3. naše účtárna mi řekla, že fakturu v režimu s DUZP srpen už nemohou vystavit, že je uzavřeno období, ale s DUZP říjen mi ji odběratel hodí za hlavu
já bych fakturu v KH nechala, má ji i odběratel, oprava se provede ODD v A.4 (mínus ZD a DPH) a v A.1 (RPDP)
o vrácení DPH na základě dodat. přiznání musíte požádat
s posledním bodem vám nepomohu, záleží, jaký používáte software, ale na ODD může být jako den vystavení říjen (účtárna si proúčtuje do října) a DUZP bude stejné jako je DUZP na faktuře
a zjistila jsem, že to je jinak.
>>>>Tak se kaji, že jsem poradila špatně.
>>>>Skutečně dodatečné za srpen a to až v době, kdy
>>>>obdržíte potvrzení o přijetí ODD.
>>>
>>>A ještě v komentáři se píše, že se to bude využívat u
>>>plnění s přenesenou daň. povinností, kdy bude
>>>vystaven
>>>doklad s daní místo přenesené.
>>>
>>děkuji za radu, takže můj postup opravy - dodatečné
>>srpen ř. 1 mínusem a ř. 25 plusem je správně?
>>ještě prosím o radu
>>1. v KH následném za srpen fakturu z A4 vypustit a
>>nebo ji nechat + a -
>>2. DPH mi vrátí z dodatečného sami nebo musím požádat
>>3. naše účtárna mi řekla, že fakturu v režimu s DUZP
>>srpen už nemohou vystavit, že je uzavřeno období, ale
>>s
>>DUZP říjen mi ji odběratel hodí za hlavu
>já bych fakturu v KH nechala, má ji i odběratel,
>oprava se provede ODD v A.4 (mínus ZD a DPH) a v A.1
>(RPDP)
>o vrácení DPH na základě dodat. přiznání musíte
>požádat
>s posledním bodem vám nepomohu, záleží, jaký používáte
>software, ale na ODD může být jako den vystavení říjen
>(účtárna si proúčtuje do října) a DUZP bude stejné
>jako je DUZP na faktuře
jste moc hodná za pomoc, chápu že ODD vystavíme do října a dáme do dodatečného srpen, ale já jsem psala, že naše účtárna nemůže vystavit tu novou fakturu v režimu přenesení se starým DUZP srpna a když to vystavím s dnešním datem UZP, tak mě odběratele toto asi nevezme...
přiznám se, že jsem dotazy a odpovědi z minulého týdne nečetla pozorně, pokud vám to program umožní, tak bych vystavila pouze ODD, nikoli storno původní faktury a novou fakturu v RPDP
na ODD by byl původní ZD a DPH mínusem a kladný ZD v RPDP, to by snad vaše účtárna mohla vystavit
Delší dobu jsem zde nebyla, ale určitě by mělo být možné v sw vystavit ODD s datem vystavení říjen a spadající do období srpen,
i když období za srpen je již uzavřené. (Pozn. DUZP dle §45 není povinný údaj na ODD, jen sw ho vyžadují.) Při správném naprogramování sw by na tento ODD mělo být nyní v říjnu automaticky vytvořené dodatečné Přiznání k DPH za srpen, které vy jako dodavatel můžete podat až tento ODD obdrží odběratel.
software, ale na ODD může být jako den vystavení
>>>>>říjen
>>>>>(účtárna si proúčtuje do října) a DUZP bude stejné
>>>>>jako je DUZP na faktuře
>>>>
>>>>jste moc hodná za pomoc, chápu že ODD vystavíme do
>>>>října a dáme do dodatečného srpen, ale já jsem psala,
>>>>že
>>>>naše účtárna nemůže vystavit tu novou fakturu v
>>>>režimu
>>>>přenesení se starým DUZP srpna a když to vystavím s
>>>>dnešním datem UZP, tak mě odběratele toto asi
>>>>nevezme...
>>>přiznám se, že jsem dotazy a odpovědi z minulého
>>>týdne
>>>nečetla pozorně, pokud vám to program umožní, tak
>>>bych
>>>vystavila pouze ODD, nikoli storno původní faktury a
>>>novou fakturu v RPDP
>>>na ODD by byl původní ZD a DPH mínusem a kladný ZD v
>>>RPDP, to by snad vaše účtárna mohla vystavit
>>
>>jste moc hodné, jdu na to, když tak se ještě ozvu,
>>jste zlaté
>
>Delší dobu jsem zde nebyla, ale určitě by mělo být
>možné v sw vystavit ODD s datem vystavení říjen a
>spadající do období srpen,
>i když období za srpen je již uzavřené. (Pozn. DUZP
>dle §45 není povinný údaj na ODD, jen sw ho vyžadují.)
>Při správném naprogramování sw by na tento ODD mělo být
>nyní v říjnu automaticky vytvořené dodatečné Přiznání
>k DPH za srpen, které vy jako dodavatel můžete podat
>až tento ODD obdrží odběratel.
díky za reakci, nakonec jsme vystavili ODD do října, novou fakturu v režimu s DUZP srpen a opravíme v dodatečném za srpen až nám odběratel potvrdí ODD oboje -ř.1 mínusem a ř.25. pak následné KH za srpen kde bude nový ř. v A1, ale nevím zda v A4 nechat původní a přidat mínusový nebo ho úplně vyhodit , tak snad to máme dobře
jo a ještě jsem se teď dočetla, že KH následné musím udělat do 5 prac. dní od zjištění, což asi co nejdřív na rozdíl od dodatečného , na které je času dost, myslela jsem že udělám oboje naráz až po potvrzení ODD odběratelem, ale teď nevím...zda KH hned
Nejlépe si nechat ODD potvrdit obratem (např. mailem by to mělo jít ihned) a udělat oboje - dodatečné i KH hned, aby se u KH stihla lhůta do 5 PD od zjištění.
Také bych opravu provedla celou v rámci ODD, jak už Vám dříve psala allli. Ale budiž, asi jste to udělali dle možností vašeho sw. Ve výsledku jste dosáhli toho, čeho mělo být opravou dosaženo.
V A4 dle pokynů FS je správně ponechat původní a přidat mínusový ODD. Úplně bych v A4 vyhodila jen v případě, že by se jednalo o Storno, ale to není Váš případ, protože vy jste vystavili ODD. Ale HLAVNĚ se domluvte s odběratelem, ať to máte v KH uvedeno stejně. Oba musíte mít v KH +- nebo pak raději oba neuvádět vůbec. Nelze, aby jeden měl +- a druhý neuvedl, protože by se to v KH nespárovalo. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.