Re: výzva kontrolní hlášení - datovka
Akorát na telefonickou výzvu se nevztahuje lhůta oněch 5 dnů - to až v případě, že se nic nevyřeší, tak pošlou klasickou výzvu. tady bohužel ta lhůta jde. nehledě na to, že z finančíku nehledě na to, že výzva má datum 10.10.2016 a mně přišla dnes ráno - a hned je 1 den v tahu :-(
V jejich povídání mají vzory na dvě plné moci
Informace k posouzení stávajících plných mocí a pověření
pro účely řízení ve věcech kontrolních hlášení
1) - aby mne zastupoval/a v plném rozsahu ve všech úkonech, řízeních nebo jiných postupech ve věcech kontrolních hlášení.
2) - k podávání všech typů kontrolních hlášení (tedy řádná, opravná i následná kontrolní hlášení).
.
Pokud využijete vzor č. 1, bude Váš zmocněnec jednat se správcem daně ve všech záležitostech týkajících se kontrolních hlášení, zatímco pokud využijete vzor č. 2, bude Váš zmocněnec moci pouze podávat všechny typy kontrolních hlášení (jak ze své iniciativy, tak případně na základě výzvy k podání kontrolního hlášení), ale nebude již oprávněn jednat např. ve věcech výzev ke změně, doplnění nebo potvrzení údajů uvedených v kontrolním hlášení, nebo v řízení o uložení pokuty za porušení povinnosti související s kontrolním hlášením.
.....................
Můžeme se jen dohadovat, jak si správce daně vyložil Vaši plnou moc.
zástupce firmy nemají a bohužel do datovky také neposílají - tedy spíše jak kdo a jak kdy :-( A když se chce člověk ěco dozvědět od nich,tak odkáží na zákon a že si ho máme nastudovat - ale když i oni si ho každý vykládá o svém. POslala jsem dtaz i na stránky kontrolního hlášení - tak jsem moc zvědavá na odpověď
Psala jste, že máte plnou moc - takže pro Kontrolní hlášení má firma svého zmocněnce = zástupce.
§ 25 Zástupce
(1) Zástupcem osoby zúčastněné na správě daní je
a) zákonný zástupce fyzické osoby nebo opatrovník,
b) ustanovený zástupce,
c) zmocněnec,
d) společný zmocněnec, nebo
e) společný zástupce.
§ 27 Zmocněnec
(1) Osoba zúčastněná na správě daní si může zvolit zmocněnce, s výjimkou případů, kdy má při správě daní něco osobně vykonat.
(2) Plná moc je vůči správci daně účinná od okamžiku jejího uplatnění u tohoto správce daně.
(3) Plná moc je účinná i vůči jinému správci daně po změně místní příslušnosti, vůči správci daně, který provádí úkony na základě dožádání, jakož i vůči dalším správcům daně, pokud vedou řízení ve věci, pro kterou byla plná moc uplatněna.
http://portal.gov.cz/portal/obcan/situace/127/136/4087.html
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.