Re: opravna kopírek a vlastní oprava
materiál použitý při opravě - pokud máte např. na účtu 112, pak vydáte do spotřeby a máte v nákladech
vlastní služby bych při opravě neaktivovala, je to v nákladech přes mzdy ... něco jiného by bylo, kdyby touto činností vznikalo něco nového, pak aktivace ano, ale v tomto případě si myslím, že by to bylo zbytečné
Já mám podobnou situaci. Jde o autoservis a mají služební vozidla, která potřebují někdy opravit nebo nabourají. Teď mi dali vydanou fakturu na 15000,- Kč -. Co s tím Je to nad 10000,- je vystavena faktura vydaná. Jak prosím Evi zaúčtovat? Je vidět, že máte praxi a já jsem se s tím ještě nesetkal. A na jaké účty ? A je vůbec správné vystavit fakturu. I když zase je fakt, potřebují dostat ND ze skladu. A pojištovna také požaduje fakturu. Moc , moc děkuji Lumír
spotřeba ND - výdejkou bez faktury
vlastní práce - účetně bych neaktivovala - náklady již jsou dané přes mzdy
pro pojišťovnu vytvořit něco jako "vyčíslení nákladů na opravu - vnitrofaktura" - slouží to opravdu jen pro pojišťovnu, nic se neúčtuje
napíše se tam hodnota práce bez marže - např. s textem dílenská oprava, a pak se tam vyčíslí náklady na náhradní díly a externí služby
a nikde se nebude dph vyčíslovat - není to zdanitelné plnění
takže tu vaši vystavenou fakturu stornujte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.