Re: Mandátní smlouva
Asi by to chtělo dotaz upřesnit. Mateřská dovolená je volno u zaměstnavatele a čerpat ho může jenom zaměstnanec.
Peněžitá pomoc v mateřství je dávka nemocenského pojištění, takže pokud je z odměny nemocensky pojištěná, měla by mít nárok i na PPM. Další podmínkou je účast na pojištění 270 dnů v posledních dvou letech před nástupem na PPM.
Rodičovský příspěvek je dávka státní sociální podpory, o ten může požádat po narození dítěte bez ohledu na to, jestli byla pojištěná.
Děkuji moc za odpověď, chtěla jsem napsat nárok na peněžitou pomoc v mateřství (ne mateřskou dovolenou). Jiné informace bohužel nemám, jen že má paní mandátní smlouvu, a je tedy mandantář. Je u této smlouvy nějaká ochranná lhůta, jako u pracovní smlouvy, že s ní tuto smlouvu nemůžou během mateřské rozvázat? Vím jen, že má ve smlouvě dvouměsíční výpovědní lhůtu. Bohužel se mi nedaří nikde tuto informaci najít. opravdu moc Vám děkuji za pomoc.
pokud je z odměny nemocensky
>Děkuji moc za odpověď, chtěla jsem napsat nárok na
>peněžitou pomoc v mateřství (ne mateřskou dovolenou).
>Jiné informace bohužel nemám, jen že má paní mandátní
>smlouvu, a je tedy mandantář.
jak může být mandatář dle mand.smlouvy, když tato již od r. 2014 neexistuje, byla ve zrušeném obchodním zákoníku
Je u této smlouvy nějaká
>ochranná lhůta, jako u pracovní smlouvy, že s ní tuto
>smlouvu nemůžou během mateřské rozvázat? Vím jen, že má
>ve smlouvě dvouměsíční výpovědní lhůtu. Bohužel se mi
>nedaří nikde tuto informaci najít. opravdu moc Vám
>děkuji za pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.