Re: faktura přijatá za služby z EU
No toho se právě obávám, že jim jednatel neuvedl své dič a proto tu platbu vystavili takto. Fakturu se z něj snažím vymámit už asi přes týden. Takže nevím jak bude ta vypadat. Pokud ho neuvedl a firma v zahr. dph již odvedla tak mě asi nezbývá nic jiného než zaplatit i s dph (což už se stalo) a celou fakturu i včetně dph dát do nákladů, že?
děkuji moc
ano, celou fakturu (pokud ještě nějakou dostanete) do nákladů
navíc ze základu DPH jste povinni odvést dle §108/1/c ZDPH DPH na výstupu do ř. 12 (předpokládám, že dodavatel je ze 3. země) a pokud máte nárok na odpočet DPH, uvedete do ř. 43 přiznání
ZD uvedete do KH A.2
ne jedná se o firmu z irska. Myslela jsem, že v tomto případě, když Vat odvede firma v irsku, že já už platbu nebudu zahrnovat do DPH a nic z ní odvádět. Nebo se mýlím?
děkuji moc za vysvětlení toho je moje první fakturace ze zahraničí a ještě takováto zpackaná
takže tam není jako odběratel uvedena vaše firma, ale jednatel
pokud vám dodavatel nebude ochotný opravit na DD kupujícího a vrátit vám DPH, a doklad budete chtít dát do účta s.r.o., pak jde o plnění s místem plnění v ČR dle §9/1 ZDPH a dle §108/1/c ZDPH jste povinni dovést DPH na výstupu v ř. 5 přiznání
při kontrole FÚ můžete být vyzváni k prokázání nároku na odpočet DPH, protože DD nebude mít všechny náležitosti
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.