Re: OT: EET - metodika pro platby kartou
Z textu je vidět, že se v tom ani příslušné odpovědné osoby nevyznají.
Jak jinak je možné posoudit "změť slov", kterému říkají výklad.
Když něčemu "rozumím a vím o co jde" , měla bych být schopna to srozumitelně v bodech napsat. Četla jsem to 4x a nevím, co tím básník myslel :-(.
Zřejmě se inspirovali v chytré horákyni, mnoho slov, žádná podstata.
Já si z toho vybrala pouze část věty: "Dle důvodové zprávy, která je základním interpretačním vodítkem při výkladu daného ustanovení"
Re: OT: EET - metodika pro platby kartou
Máte pravdu, čím vícekrát to čtu, tím méně tomu rozumím. Vědomosti úředníků, kteří psali tento zákon, o platbách kartou by bylo možné vyjádřit asi nejlépe větou "Platba kartou je, když to pípne". O existenci platebních bran zřejmě nikdy neslyšeli a teď se z té šlamastyky snaží za každou cenu dostat nějak ven. Uvidíme, jak bude vypadat finální verze metodiky, až to celé sepíší. Třeba budeme překvapeni.
Nicméně jedno pozitivum jsem si odnesl. Někdy v polovině října na jakési konferenci prohlásil zástupce FS, že zveřejnění metodiky o online platbách kartou je záležitostí několika dnů. Ted už vím, že dříve neurčitý pojem "několik dnů" znamená "přibližně tři týdny". Aspoň nějaký výsledek;-)
Re: OT: ZET - metodika pro platby kartou
To já mám větší problém, ještě nemám dárky na Vánoce. :-))
Nejasnosti kolem ZET beru s nadhledem. Na 12/2016 a 1/2017 slíbil AB, že berušky budou pomáhat a nebudou pokutovat. Třeba se to do té doby vyvrbí. Chce to s nimi trpělivost. Už pochopili, že s kartami jsou problémy, to považuji za velký úspěch. Třeba jim to do 2/2017 někdo vysvětlí.
Jinak práce postupují podle MF dle harmonogramu a není pravda, že evidence tržeb není připravená.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.