Vlákno názorů k dotazu Chyba mzdové účetní od zsmol - Re: Chyba mzdové účetní Odborně Vám už odpověděli jiní....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2016 9:25

zsmol (neregistrovaný)

Re: Chyba mzdové účetní
    Odborně Vám už odpověděli jiní. Chtěla bych k tomu jenom podotknout:

Vám by nevadilo ponechat si peníze, které Vám nepatří a které musí dát ze svého někdo jiný? Zřejmě nejde o malou částku, když by Vám po stržení zbylo jen 3tis.
    Podívejte se na to z tohoto hlediska.

• 23. 11. 2016 9:27

xy5

>>Dobrý den, jaký je postup v případě, že mi byla
    >>omylem
    >>vyplacena vyšší mzda? Musím přeplatek vrátit? Pokud
    >>ano, je účtárna oprávněna mi ho strhnout v plné výši
    >>z
    >>další výplaty - v tom případě by mi zbylo cca 3000
    >>korun - a nebo si mohu domluvit splátkový kalendář?
    >>(Očekávala jsem prémie, které bohužel nepřišly,
    >>nicméně
    >>vyšší výplata mě nepřekvapila..)
    >
    >Odborně Vám už odpověděli jiní. Chtěla bych k tomu
    >jenom podotknout:
    >
    >Vám by nevadilo ponechat si peníze, které Vám nepatří
    >a které musí dát ze svého někdo jiný? Zřejmě nejde o
    >malou částku, když by Vám po stržení zbylo jen 3tis.
    >Podívejte se na to z tohoto hlediska.

chudák mzdová účetní, třeba ten přeplatek bude muset hradit celý ona
    >

• 23. 11. 2016 9:34

all (neregistrovaný)

Ano, chybu může udělat každý, jde o informace, které nemáme - o kolik peněz šlo, zda to opravdu byla chyba mzdové, nebo zda dostala špatné podklady, zda se normálně chce s pracovnicí domluvit, nebo zda prostě na ni vyjela, že musí peníze vrátit. Je tu moc otazníků na to, abychom mohly odsoudit tazatelku, s tím, že se prostě chce obohatit na úkor nebohé účetní. Osobně bych také určitě peníze vrátila, ale lidé jsou různí a co se ve skutečnosti stalo, to fakt nevíme.

• 23. 11. 2016 9:39

xy5

Nevím, jak dotyčná MÚ kontroluje výplatní pásky než je definitivně "odklepne". Já tedy mzdy kontroluji a také už za ty roky vím, jaké jsou hranice, ve kterých se dotyčný pohybuje. Takže už na první pohled, kdyby mi tam někdo vyskočil s rozdílem +- 10tisíc a víc (to je určitě tento případ), tak je to přinejmenším na prozkoumání, než vyjede konečnou pásku, proč tomu tak je.

• 23. 11. 2016 10:53

ditka (neregistrovaný)

Dostala jsem se k odpovědím vás všech až teď a děkuji za ně. Začnu popořadě - účetní mi volala (jedná se o účetní agentury, která mi zprostředkovává práci u mého zaměstnavatele), že můj zaměstnavatel jí dal špatné podklady, ale hrozně blábolila, pak zase že v řádku bonusová složka mzdy byla špatně vyplněna kolonka... Pak mi hrozně děkovala, že na ní jsem slušná... no prostě dle mého názoru je to její chyba, ale dnes to ještě u zaměstnavatele ověřím.
    Vzhledem k tomu, že jsem uplynulé dva měsíce pracovala vysoko nad rámec svých povinností, opravdu jsem si naivně myslela, že jsem za to odměněna.
    V tomto měsíci mi skončil osobní bankrot (pro rýpaly, nejsem debil, který rozhazuje peníze, co nemá, jen důvěřivka, která naletěla svému partnerovi), takže si mnozí asi dovedou představit, v jaké situaci jsem, že jsem musela poplatit spoustu drobných restů... zkrátka ty peníze navíc už nemám. Netvrdím, že je nechci vrátit. Jen je prostě nemůžu vrátit najednou. Horkotěžko jsem přežila těch pět let a nemůžu si dovolit spadnout znovu do dluhů, když rozhodnutí soudu ještě ani nestihlo nabýt právní moci.
    Proto potřebuji vědět, zda v této situaci mám alespoň právo na to požádat, abych tu částku mohla splácet po menších částkách cca po dobu jednoho roku.
    Děkuji za rady.

• 23. 11. 2016 11:38

all (neregistrovaný)

Můžete nám napsat kolik asi přibližně bývá vaše obvyklá mzda a kolik to by navíc ?

• 23. 11. 2016 11:39

ditka (neregistrovaný)

mzda cca 20 čistého, nyní to bylo 31 čistého

• 23. 11. 2016 12:08

all (neregistrovaný)

A byla vám přislíbena nějaká odměna, nebo jste se to jen tak sama domnívala, že byste odměnu mohla dostat ? Osobně si myslím, že ten rozdíl je tak velký, že bez předchozího příslibu odměny se nedalo očekávat, že tyto peníze vám náleží. Nebo i dříve jste dostávala nějaké, tak poměrně vysoké odměny ? Nevím, ale osobně bych se snažila s účetní dohodnout na několika splátkách, ovšem doba 1 roku se mi zdá dost dlouhá, viděla bych to tak na 3 max. 4 splátky. Určitě byste nechtěla nějaké další soudy, kdyby to mzdová dala k soudu. Určitě bych zkusila se dohodnout.

• 23. 11. 2016 12:21

xy5

on to asi bude složitější případ. Paní píše, že byla v os. bankrotu, kolik jí sráželi, kolik opravdu dostávala? Určitě má výplatní pásky, takže někde musí vidět rozdíl, buď v odprac. hodinách, tedy ve mzdě nebo os. ohodnocení, odměně nebo jinde. Prostě těch víc jak 10tis. Kč musí v oddělení hrubé mzdy být navíc proti minulým měsícům. Pokud by mzdová úč. dostala chybné podklady od zam-tele, pak chyba není na její straně. Pokud mzdy jim zpracovává účetní dodavatelsky, tak má jistě podloženo, co měla vyplatit a co ve skutečnosti vyplatila. Řešte se zam-telem.

• 23. 11. 2016 12:44

VH

>>>>>>>mi hrozně děkovala, že na ní jsem slušná... no prostě
    >>>>dle mého názoru je to její chyba, ale dnes to ještě u
    >>>>zaměstnavatele ověřím.
    >>>>Vzhledem k tomu, že jsem uplynulé dva měsíce
    >>>>pracovala
    >>>>vysoko nad rámec svých povinností, opravdu jsem si
    >>>>naivně myslela, že jsem za to odměněna.
    >>>>V tomto měsíci mi skončil osobní bankrot (pro rýpaly,
    >>>>nejsem debil, který rozhazuje peníze, co nemá, jen
    >>>>důvěřivka, která naletěla svému partnerovi), takže si
    >>>>mnozí asi dovedou představit, v jaké situaci jsem, že
    >>>>jsem musela poplatit spoustu drobných restů...
    >>>>zkrátka
    >>>>ty
    >>>>peníze navíc už nemám. Netvrdím, že je nechci vrátit.
    >>>>Jen je prostě nemůžu vrátit najednou. Horkotěžko jsem
    >>>>přežila těch pět let a nemůžu si dovolit spadnout
    >>>>znovu do dluhů, když rozhodnutí soudu ještě ani
    >>>>nestihlo
    >>>>nabýt právní moci.
    >>>>Proto potřebuji vědět, zda v této situaci mám alespoň
    >>>>právo na to požádat, abych tu částku mohla splácet po
    >>>>menších částkách cca po dobu jednoho roku.
    >>>>Děkuji za rady.
    >>>
    >>>

>>
    >>mzda cca 20 čistého, nyní to bylo 31 čistého
    >
    >A byla vám přislíbena nějaká odměna, nebo jste se to
    >jen tak sama domnívala, že byste odměnu mohla dostat ?
    >Osobně si myslím, že ten rozdíl je tak velký, že bez
    >předchozího příslibu odměny se nedalo očekávat, že tyto
    >peníze vám náleží. Nebo i dříve jste dostávala nějaké,
    >tak poměrně vysoké odměny ? Nevím, ale osobně bych se
    >snažila s účetní dohodnout na několika splátkách,
    >ovšem doba 1 roku se mi zdá dost dlouhá, viděla bych to
    >tak na 3 max. 4 splátky. Určitě byste nechtěla nějaké
    >další soudy, kdyby to mzdová dala k soudu. Určitě bych
    >zkusila se dohodnout.
    Mzdová by to k soudu nedávala, ale zaměstnavatel. Vám se zdá rok dlouhá doba a když se tazatelka nechá zažalovat, soudní řízení může trvat i déle. Dohodu by měl navrhnout zaměstnavatel, tazatelce o nic nejde.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).