Vlákno názorů k dotazu OT: ZET chaos pokračuje od Lenka F. - Re: OT: ZET chaos pokračuje Tak já jsem se...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 11. 2016 13:15

Lenka F. (neregistrovaný)

Re: OT: ZET chaos pokračuje
    Tak já jsem se během posledních 2 týdnů dohadovala s dalšími dvěma lidmi (nepodnikajícími), kteří tvrdili, jak je skvělé, že se podchytí daňové úniky. takže jich asi bude víc. Jeden z nich před lety provozoval obchod na vesnici, tak jsem mu připomněla, jak by asi jemu vyhovovalo dělat EET. To už připustil, že to asi podnikatele obtěžovat bude.

• 28. 11. 2016 13:34

ivajs (neregistrovaný)

Dobrý den,nevím co si kdo slibuje od EET, ale u nás v okolí Jablunkova Moravskoslezský kraj, už zavřeli 10hospod.

• 28. 11. 2016 13:43

Ivina (neregistrovaný)

nikdo si nic neslibuje - jen reklamní kampaň, akorát naši zákonodárci musí vyvíjet nějakou činnost a že schválí nějakou blbost - vždyť oni
    nemusí rozumět tomu co schvalují , stejně by to dopadlo kdyby zákony schvalovali zastupitelé obcí a měst -
    jak říkal Ringo Čech - nevím zda by l poslanec nebo senátor - ale každý si hrabe jen na svém písečku a opravdu ti lidi skoro ničemu nerozumí
    a oni si žijí ve svém světe - vždyť jsou ve všech možných dozorčích radách a tam se sypou miliony
    a je paradox že máme 200 poslanců - vždyť se někdy nedokážou domluvit 2 lidi
    ale my tady stejně nic nevyřešíme
    jak říkal jeden poslanec - nestěžuj si a jdi do politiky tam se o tebe postarají a velmi dobře

• 28. 11. 2016 13:57

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Ale ne každý je nadán hroší kůží a je schopen rektálního alpinismu jako naši poslanci. Připusťme, že mezi nimi mohou být i výjimky. :-)

Onehdá jsem viděl hlasování v Poslanecké sněmovně a tam jejich loutkovodiči poslancům předcvičovali, jak mají hlasovat. Úplně by stačili jen vedoucí poslaneckých klubů, kterým jak mají hlasovat sdělí stranické sekretariáty, kterým to sdělí lobbisté.

Hezký den!

• 28. 11. 2016 13:52

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

>>>Chaos v
    >>>>aplikaci
    >>>>ZET
    >>>>pokračuje:
    >>>
    >>>https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/roztrzka-kvuli-eet-sobotka-chce-od-babise-vysvetleni-ten-pujde-rovnou-do-snemovny-7025
    >>>
    >>>Ve druhé reportáži jsou předložena dvě stanoviska
    >>>dvou
    >>>malých hospodských, asi pro vyváženost jedna hospoda
    >>>končí, druhá pokračuje ZET navzdory.
    >>>
    >>>U druhého hospodského nevím, zda si nedělal psinu. Na
    >>>otázku, co říká zavedení evidence tržeb odpověděl
    >>>něco
    >>>v tom smyslu, že když jde o 18 miliard, tak je to
    >>>potřeba. To by byl čtvrtý člověk v ČR, který tomu
    >>>věří.
    >>>
    >>>Hezký den!
    >>Tak já jsem se během posledních 2 týdnů dohadovala s
    >>dalšími dvěma lidmi (nepodnikajícími), kteří tvrdili,
    >>jak je skvělé, že se podchytí daňové úniky. takže
    >>jich
    >>asi bude víc. Jeden z nich před lety provozoval
    >>obchod
    >>na vesnici, tak jsem mu připomněla, jak by asi jemu
    >>vyhovovalo dělat EET. To už připustil, že to asi
    >>podnikatele obtěžovat bude.

>Dobrý den,nevím co si kdo slibuje od EET, ale u nás v
    >okolí Jablunkova Moravskoslezský kraj, už zavřeli
    >10hospod.

Podle AB ten kdo skončí, tak podváděl. Divím se, že už ho někdo nežaloval.

Hezký den!

• 28. 11. 2016 15:10

xy5

no, to je síla. Dovedu si představit, že hodně lidí v předdůchodovém či důchodovém věku, kteří s počítači moc nekomunikují, že raději skončí s podnikáním, než aby se učili a hlavně ráželi do "novot" nemalé peníze. Teď je u nás malá nezaměstnanost, třeba se zvýší...

• 28. 11. 2016 15:13

Lina

Dneska nám došla nabídka:

Vyhněte se EET - založte si soukromý klub přes nás....

... takže, to bude klubů, spolků, ... :-)
    PS - my tedy nic neměníme :-)

• 28. 11. 2016 15:15

xy5

>Dneska nám došla nabídka:
    >
    >Vyhněte se EET - založte si soukromý klub přes
    >nás....
    >
    >... takže, to bude klubů, spolků, ... :-)
    >PS - my tedy nic neměníme :-)

... založte si soukromý klub přes nás..... kolikpak za to budou chtět? Zadarmo to asi nebude....
    >

• 28. 11. 2016 18:25

Brabec František (neregistrovaný)

šedá ekonomika táhne bílou
    Zdravím v předvečer makroekonomické bouře,
    asi nebudu první, kdo prolomí toto tabu - se všemi daněmi, odvody, revizemi, školeními atd. nelze některé podniky vůbec provozovat. Takže skončí a některé budou určitě chybět.
    A druhé tabu - ten, kdo bere peníze na dřevo, bývá ideání keynesiánský spotřebitel, jde a do příští výplaty všechno utratí. To se teď změní, někteří skončí úplně a začnou peníze pobírat od státu a ti ostatní patrně začnou utrácet jinak. Takže konec luxusnímu zboží, dovoleným mimo Evropu, novému mobilu každý rok, ale třeba i onomu oficiálně neexistujícímu nadstandardu ve zdravotnictví. A to už není šedá ekonomika.
    Nehodnotím, jestli je to dobře neco špatně, půjde to postupně, ale očekávám, že díky tomuto demultiplikačnímu efektu z těch očekávaných 18 mld. navíc moc nezbyde.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).