Re: DPČ - zaměstnání malého rozsahu?
Nejedná se o zaměstnnání malého rozsahu, pokud odpracujete celý měsíc tj.cca 80 hod a budete mít více jak 2500 Kč - hrubá mzda.
Pro Vás je rozhodující, kolik si za měsíc vyděláte. Aby to nebylo zaměstnání malého rozsahu, tak musíte mít více jak 2500 Kč měsíčně. Jinak nemáte z tohoto zaměstnáni pojištění - sociální a zdravotní.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1446523
myslím si, že to nebyla správná odpověď, vyhledejte si zde v historii další odpovědi ohledně ZMR, ale co jsem já zde pochopila, tak o ZMR se nejedná tehdy, když má v pracovní smlouvě sjednanou odměnu nad 2.500 Kč napevno, když máte max xy hodin, tak z té smlouvy není jasné, že bude mít těch 2.500 a jedná se o ZMR.
A nebo si počkejte na pondělí na p. jasnou....
Už jsem to zde vysvětlovala mnohokrát. Jestliže ze znění smlouvy není spočítatelné, jaký má být měsíční výdělek (např. má odpracovat MAXIMÁLNĚ 20 h týdně po 60 Kč / hod) nebo je spočítatelné, že si má vydělat méně než 2500 ( např. Má odpracovat 5 h týdně po 60 Kč/ hod) nebo je přímo smluvena měsíční odměna nebo mzda nižší než 2500, pak se jedná o ZMR. V takovém případě se při výdělku nižším než 2500 SP neodvádí, při 2500 a více odvádí.
Jestliže ale prac. vztah nelze vyhodnotit jako ZMR, pak se SP odvádí i v případě, že měsíční výdělek činí méně než 2500.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.