Vlákno názorů k dotazu Pojištění......???? od pojišťovna - Re: Pojištění......???? je to přesně podle podmínek pojištovny,mnoho lidí...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 10. 2005 16:26

pojišťovna (neregistrovaný)

Re: Pojištění......????
    je to přesně podle podmínek pojištovny,mnoho lidí si myslí ,že musí zaplatit ,aby byli pojištěni ,bohužel u pov.ruč.to neplatí ,
    ********pojistka platí i když není zaplacená******
    tzn.že pokud uzavřu poj.1.1.2005 a zaplatím 01.02.2005 celý měsíc jsem byla pojištěná a mám právo na plnění pokud nezaplatím přijde upomínka a do měsíce musím zaplatit.

vaše situce je jiná vy jste platila a po té neplatila po nezaplacení ještě půl roku je pojištovna v ručení
    pojišťovna neví jestli máte nebo nemáte auto ,vy musíte přijít a pojistku zrušit bez ohledu jestli je auto přepsané nebo není
    pochopte,že můžete pojistit třeba auto souseda to je jedno vy jste pojistník a vy pojišťujete vy platíte něco a pokud to nechcete platit tak poj.zrušíte,ale pouze tím ,že nahlásíte poj.

pokud už je to u soudu tak s tím nikdo nehne,vaší poviností je nahlásit změnu,na druhou stranu si vemte,že kdyby jste to auto měla a nabourala a nezaplatila pojištění tak pojišťovna plní
    doporučuji zaplatit co nejdřív.

• 6. 10. 2005 6:09

Anonymní-d (neregistrovaný)

Nemůžete tvrdit,že by šlo pojistit auto souseda...Kde bych vzal techničáky??Taky povinné ručení je na majitele vozidla...Pokud by ho soused přestal platit,tak stejně při pojistné události budou hledat majitele vozu a né souseda....Já jsem auto odhlásil a pojistku ne,přesto pojišťovna zjistila,že auto neexistuje a pojistku zrušila....To,že by někdo měl doplatit pojištění když nežádá plnění a ve stanovách bývá všude uvedeno,že pokud nezaplatíte do 30-ti dnů,tak bude pojistka zrušena.....tak jaky půl rok???

• 6. 10. 2005 6:17

Anonymní-d (neregistrovaný)

Pojišťovna opravdu nemůže vědět jestli auto mám nebo ne,ale proč mi rovnou přišel výměr od soudu i se soudními poplatky bez toho abych byla nejdřív vyzvaná k doložení proč jsem neplatila....to by odsoudili i mrtvého člověka??Taky nenahlásí,že umřel a nemůže platit....Odvolala jsem se...

• 6. 10. 2005 9:39

neděláte dobře, zbytečně budete platit soudní poplatky ,určitě vám přišla složenka na další období po té nová složenka, která měla v záhlaví upomínka
    nepomůže se vám odvolávat je to vaše povinnost ke které jste se zavázala ve smlouvě.
    klidně budou upomínat mrtvého ,pokud to nikdo nenahlásí pojišťovna to neví.

• 6. 10. 2005 9:44

a ač to zní nelidsky pojišťovnu nezajímá proč jste neplatila pro ní důležité .že jste neplatila
    jediné co by vám pomohlo je doložit ,že jste pojistku zrušila .to můžete i písemnou formou nemusíte na kancelář.

• 6. 10. 2005 10:29

Viola (neregistrovaný)

Asi si nerozumíme...mě už přišel platový výměr od soudu...na to jsem se odvolala...Kdyby mě alespoň soud vyzval k objasnění nebo výpovědi,ale mě rovnou přijde rozsudek....VZP to také řešilo nejdříve formou upozorněním a žádostí o doložení,i když tam jsou podmínky trošku jiné.....Životní,penzijní,úrazové pojištění máte taky smluvně,ale nikdy jsem neslyšela to vymáhat soudně když někdo neplatil....?????Prostě se pojistka zruší pokud neni placená a hotovo....Kolik lidí třeba sepsalo smlouvy na telefony,operátory a pak to nedodrželi a nikdo je nenahání i když tam třeba zůstaly dluhy...První povinné ručení jsem měla u Komerční banky(dobrý),druhé u Kooperativy(ta mi nepřipisovala bonusy a teď mě soudně popotahuje) a teď mám u České podnikatelské a tam mám bonusy a moc slušné jednání).Tři auta,tři pojistky....pokud něco vlastním,tak mám vždy vše vpořádku zaplaceno,nehodlám platit za něco co už jsem nevlastnila....

• 7. 10. 2005 9:13

pojištovna (neregistrovaný)

a to je ten zádrhel vy jste "vlastnila "pojistku a tu jste měla platit
    nedá se to srovnat s telefonem ,pojišťovna ručí po dobu platnosti viz uvedeno.
    ani s vzp to není pojistka nelze srovnávat
    pokud Vám kooperativa neuznávala bonusy tak buď měla důvod nebo je žalujte na to máte plné právo.
    důvodem je nedoložení bonusu z předchozí poj.nebo škodní průběh.
    divila bych se ,že u ČPP máte dobře bonusy tam totiž člověk přišel dostal bonus i bez doložení ,ale dnes mají klienti problém protože ty jejich bonusy nelze uznat protože je dávali na čestný slovo,ale to není váš problém vy jste spokojená teď řešíme něco jiného.
    znova opakuji jste povinná zaplatit dobu pojištění ,konec doby pojištění je ukončení smlouvy zrušení klientem z důvodů uvedených ve smlouvě nebo mimo jiné pro neplacení ze strany poj.po uplynutí lhůty, vemte si smlouvu a přečtěte co tam stojí
    ps. nebylo to náhodou v tom roce kdy KB koupila Koo a převáděla smlouvy na svoje ?

• 7. 10. 2005 12:26

Viola (neregistrovaný)

Nevlastnila jsem pojistku,vlastnila jsem auto a na to jsem uzavřela pojistku....Jestliže auto už nevlastním,tak bych taky nemohla požadovat po pojišťovně plnění....Jestli nemůžu požadovat plnění,tak proč doplácet za ty měsíce??Pojišťovnu jsem v žádném případě nepoškodila...Ve smlouvě stojí,že pokud nezaplatím do 30-ti dnů,tak pojistka zanikne...já měla platit čtvrtletně a splatnost složenky byla 5.1.03,takže když připočítám 30 dnů,tak je to pořád Únor,tak jak je možné,že si to pojišťovna napočítala do 7/03...protože by mě jinak nemohla dát k soudu.....???Nebo zjistili,že v té době bylo auto odhlášeno z provozu,jelikož bylo nalezeno na karlovarsku vypálené???Vím to,protože za mnou byla policie,jelikož jsem do té doby byla v registru vedená jako majitel.Po doložení o prodeji už po mě nic nechtěli...Ano,bylo to v době kdy Kooperativa přebírala KB.Měla jsem jsem u Kooperativy i pojistku na úraz a pojistku na škody způsobené v práci,ale taky nebyla jsem spokojená...U ČP jsem nedostala bonus při vstupu,ani jsem si žádné nepřeváděla,bonusy získávám rokama automaticky,ale mají slušné chování a na vyřízení všech věcí mi stačí telefon...

• 8. 10. 2005 15:13

Anonymní (neregistrovaný)

naposledy pojistník je ten kdo pojišťuje/ne ten kdo vlastní/
    pojistník platí a má právo rušit.

hodně štěstí...

• 8. 10. 2005 15:27

pojišťpvna (neregistrovaný)

a ještě něco česká kancelář pojistitelů dohlíží na pojištění vy jste v TP vlastník a pokud nemáte auto pojištěné je to mnohem větší pokuta,ale vy jste se rozhodla podle svého nej.uvážení tak ať se daří.

• 9. 10. 2005 9:02

a ještě něco česká kancelář pojistitelů dohlíží na
    pojištění vy jste v TP vlastník

/rozlišujte vlastník ,pojistník a držitel/

a pokud nemáte auto pojištěné

/může vám ho pojisdtit i babička ,ale tu potom bude pojiš.uhánět o zaplacení vašeho pojištění/

je to mnohem větší pokuta,

ale vy jste se rozhodla
    podle svého nej.uvážení tak ať se daří.

pokud ještě mohu k tomu vašemu nápadu o souvislosti s vypálením auta tak to už vůbec ne pouze pokud byste měla hav.poj. a to o 30dnech si dočtěte celé ..

• 10. 10. 2005 14:48

Viola (neregistrovaný)

Já vím,že se na to dohlíží a proto vím,že se dozví změnu majitele vozu (pokud si to přihlásí) nebo vyřazení ze silničního provozu.Také je pravda,že převzetím k prodeji se autobazar stává prozatimním majitelem (odevzdala jsem všechny TP).Kupující dostane jen velký TP a doklad na měsíc k provozu a do měsíce je povinen auto zaregistrovat na sebe,zajistit si technickou prohlídku a vystavení malého TP.Také je povinen si auto pojistit....!!!Původní malý TP autobazar odesílá na Dopravní policii.
    Auto podle policie opravdu shořelo,nemám důvod si vymýšlet.
    Nerozhodla jsem se prostě to vyplynulo ze situace a teď jsem potřebovala poradit co s tím.Je to věc stará skoro 4 roky...Vím,že za chyby se platí,ale nechci platit za něco co už jsem nevlastnila a už vůbec se mi nechce platit nějakého právníka Kooperativy,který si za vypsání jednoho listu naúčtuje 5000,-,když soudní poplatky jsou jen 600,-.
    Od Vás se,ale rady nedočkám....možná jste tak dokonalý,že chyby neděláte....možná jste ,tak loajální k pojišťovně,že mě ani poradit nechcete....možná máte dost peněz na takové chyby.... a možná opravdu žádná rada není....Já,ale bohužel nejsem bez chyb,loajální musím být k sobě,peněz na zbyt nemám a teď se s tím musím poprat...Rozhodně příště tuhle chybu už neudělám...

• 11. 10. 2005 11:08

tak jo mohu vám poradit,
    "najděte" doklad že jste dopisem požádala o zrušení pojištění k datu
    takový doklad obsahuje
    věc:žádost zrušení poj.sml. č.......
    jméno příjmení,adresa r.č. číslo OP
    Vypovídám tímto pojistnou smlouvu č.
    na vozidlo SPZ...
    ke dni.....
    z důvodu prodeje
    žádám o zaslání dokladu o bezeškodním průběhu pojištění
    zasílám doklad o pojištění a zelenou kartu
    v......
    dne.....
    podpis....
    potřebujete buď potvrzení pošty /na dokladě bude vaše adresa a adresa poj. -tak pohledejte- obsah se tam nepíše to je logické./
    nebo musíte mít na žádosti razítko datumovku z přepážky Koo
    je to na vás jak moc budete hledat ve starých dokladech.
    a jak budete úspěšná máte spoustu známých ti vám pomohou....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).