Re: OT:novela zákoníku práce
OT. Už to vidím. Ráno se proberu a těsně před tím, než si vezmu do postele tablet a začnu studovat, co je na stránkách finanční správy aktuálního a co nového se kde v rámci daní a zákonů šustlo, si odpíchnu na píchačkách čas. Manžel to může mít jako budíček, takže výdaje na tyto píchačky budu krátit z poloviny pro osobní spotřebu. Před odchodem do koupelny další odpíchnutí, protože co kdyby mi v koupelně uklouzla noha a byl by z toho úraz. Po ranní očistě sejdu do přízemí a u pracovny abych měla další píchačky a mohla si odpíchnou začátek práce. Ale tyhle píchačky už budou v nákladech celé, neb studium je náročné na čas a manžel bude v tu dobu již jistě v práci. Zapnu PC, opustím pracovnu - další píchnutí - a půjdu si udělat kafe. Rovnou prsknu prádlo pro pračky, abych to měla za jednu pauzu. Kafe si ale kvůli bezpečnosti práce již nevezmu zpět do pracovny - co by na to bezpečáci řekli, kdybych se při práci opařila horkým kafem. Okolo jedenácté si dám pauzu na toaletu a když už mám odpíchnutý odchod z pracovny, tak rovnou pověsím prádlo. K obědu se dostanu, pokud vůbec, tak okolo druhé. Oběd si ale nechám dovézt, abych se třeba při krájení chleba nepíchla o nůž. Na mytí podlahy mohu zapomenout, co kdybych při cestě z pracovny na WC na dlaždicích uklouzla. Pak okolo šesté další odpíchnutí a večeře.
.. dokončení ..
Ovšem večer, to bude nářez. Někteří klienti se začínají věnovat „papírování“ okolo desáté – jedenácté večer a v tu dobu posílají nejvíce mailů, na které se musí odpovědět co nejdříve, tj. ještě v noci. A k tomu před spaním studuji zákony, návrhy zákonů atd. Takže to budou píchačky stále v permanenci. Ovšem velký problém bude se sociální izolovaností. Nevím, zda by moji klienti přežili, kdyby mě viděli při noční práci přes kameru v županu a rozcuchanou. Doteď mi kamera nesměla do domu. A teď, kvůli novým návrhům ministryně práce, možná přijdu o klienty a o práci. No nic, Úřad práce to jistí. Nakonec, je to přece ministryně práce a sociální věcí, tak by s tím měla počítat.
Přeji hezký, předvánoční čas
Tečko,
to je hluboké ale opravdu hluboké neporozumění textu novely.
Novela mj. zajistí
- aby zaměstnanec měl nestresující pracovní prostředí
- že zaměstnanec může požádat zaměstnavatele o účast na poradě, když se bude cítit doma osamělý
- etc.
Mohl bych pokračovat dále, ale je tu prostor pouze pro 2 000 znaků.
Čekají nás světlé zítřky. Asi se nechám někde zaměstnat.
Hezký den!
do postele tablet a začnu studovat, co je na
prsknu
>prádlo pro pračky, abych to měla za jednu pauzu. Kafe si
>ale kvůli bezpečnosti práce již nevezmu zpět do
>pracovny - co by na to bezpečáci řekli, kdybych se při práci
>opařila horkým kafem. Okolo jedenácté si dám pauzu na
>toaletu a když už mám odpíchnutý odchod z pracovny,
>tak rovnou pověsím prádlo. K obědu se dostanu, pokud
>vůbec, tak okolo druhé. Oběd si ale nechám dovézt, abych
>se třeba při krájení chleba nepíchla o nůž. Na mytí
>podlahy mohu zapomenout, co kdybych při cestě z pracovny
>na WC na dlaždicích uklouzla. Pak okolo šesté další
>odpíchnutí a večeře.
>
sakra, není tam toho píchání nějak moc?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.