Re: uplatnění zvýhodnění na dítě
Nějak se ztrácím v datech.
Píšete, že poslední potvrzení máte dodáno v roce 2013, dál píšete že doložil v prosinci(nepíšete kterého roku) na 2015/2016 a 2016/2017.
Jestli se jedná o letošní prosinec a donesl nyní potvrzení na roky 2015/2016 a současně na 2016/2017, tak má nárok od následujícího měsíce, kdy doložil potvrzení, tedy od ledna 2017. Zbytek 2016 dostane v ročním zúčtování, pokud o něj požádá a nebo nepožádá o RZD a bude podávat daňová přiznání za roky 2015 a 2016 a v něm si dítě uplatní.
Re: uplatnění zvýhodnění na dítě
Dobrý den, děkuji za odpověď. Ano, nová potvrzení doložil nyní v prosinci, nebyla jsem si jista, zda mu dám již za prosinec nebo od násl.měsíce - zmátlo mě, že má poplatník nárok na zvýhodnění již za měsíc, kdy dítě zahájilo studium a ono vlastně zahájilo vloni ..., tak jsem nevěděla, zda mohu poskytnout již za prosinec nebo až za leden 2017. Takže od následujícího měsíce ? tzn. od ledna, když požádá v prosinci, pokud dobře chápu odpověď. Moc děkuji !!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.