Re: otcovská dovolená - kde zažádat?
Novela zákona o nemocenském pojištění ještě ani nebyla schválena v Poslanecké sněmovně.
Návrh zákona si můžete přečíst na stránkách Poslanecké sněmovky
Sněmovní tisk 821
https://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=7&t=821
Výbor pro sociální politiku vydal usnesení garančního výboru, které bylo 23. 12. 2016 doručeno poslancům jako sněmovní tisk 821/3.
Projednávání tisku navrženo na pořad 54. schůze (od 10. ledna 2017).
dobrý den, "tečko", moc nerozumím těm tiskům - víte již něco prosím nového o otcovské ..? na semináři v prosinci ing. Ženíšková říkala, že se domnívá, že otcovská od 2017 neprojde, spíše projde zvýšení nemocenské - na tom že se dohodli všichni ...
Nyní je to v bodu "G" = Výbor pro sociální politiku vydal usnesení garančního výboru, které bylo 23. 12. 2016 doručeno poslancům jako sněmovní tisk 821/3 (stanovisko).
Další projednávání možné od 24. 12. 2016 10:50.
Ještě musí proběhnout bod "3" = Třetí čtení lze zahájit nejdříve po uplynutí 72 hodin po doručení pozměňovacích návrhů poslancům.
A pak kolečko v Senátu a podpis prezidenta.
Legislativní proces projednávání návrhů zákonů
https://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=331
To se ještě narodí hodně dětí, než tohle proběhne legislativou. Pokud to vůbec celé proběhne a bude někdy platit.
a vy jste nějakou poplašnou zprávu slyšel ? já ne :-) zajímalo mne to, protože lektorka na semináři otcovskému nedávala velkou šanci, proto jsem se ptala, ne kvůli televizi, protože co řeknou v televizi, je přece PRAVDA, na to se nemusím ptát na BC ;-)
Paní mzdová, to nebyl žádný útok na Vás, jen to ne, probůh :) byla to reakce na tu celkovou situaci tady.... v nějaké TV bylo ve zprávách, a bylo to podáno jako hotová věc, že příští rok bude placená otcovská... tak tomu právě říkám poplašná zpráva, protože to není zatím pravda, ale všecky otce poplašijou a ti pak horečně hledají a ptají se a nikdo nic neví, protože ani nemůže, no.
Pěkný večer a hodně zdraví a hlavně pevné nervy v naší zajímavé práci v roce 2017.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.