Re: blokace účtu ze strany FÚ
Podle mě je to dost o lidech. My taky často neplatíme, ale máme velké nadměrné odpočty na DPH, tak si to úřad strhne z toho a pošle oznámení. Telefonicky mi vždycky všechno řeknou - co dlužíme, kolik to je, do kdy se to má zaplatit, co se má kdy podat a co kam napsat apod.
Tak si ji zřiďte na adisepo.mfcr.cz
jinak k vašemu dotazu, stalo se mi něco podobného, v období 4-6/2016 jsem byla hospitalizovaná v nemocnici a díky tomu jsem si sama za sebe zapomněla zaplatit DPH za duben v docela malé výši, cca 5 tis. Kč. Celou dobu jsem žila v domnění, že mám zaplaceno, až mi v červnu oznámila moje banka, že mám z důvodu exekuce zablokovaný účet. Byla jsem v šoku a když jsem zjišťovala odkud vítr vane, došlo mi, co jsem udělala, tedy spíš neudělala.
Reakce vymáhacího oddělení finanční správy byla také na poprvé drsná, ale když jsem se nenechala odbýt a vysvětlila okolnosti, poukázala na svou předchozí platební morálku a že to byl zjevný omyl, paní změkla a vše jsem během 24 hodin smazala ze světa :o)
Docela mě tím děsíte...
Mám klienta, který je chronický neplatič. Dluží na DPH dlouhodobě, jednou za čas zaplatí vyšší částku. Je to takto už několik let.
Účet mu zatím nezablokovali. Asi mu předám Vaše zkušenosti.
(je fakt, že on má na svém účtu spíš mínusy, ale platby mu tam chodí celkem pravidelně, on peníze vybírá a platí hotově nákup zboží)
Je to opravdu o lidech a FÚ.
Třeba zlínský to dělá po měsíci:-(
Už se mi to stalo u dvou firem a to jsou celkem pravidelní plátci, vždy platí, žádné nadměrné odpočty a bez upozornění zablokovali účet i když už měli DPH rozplaceno a zbývala poslední splátka ( oni si teda sami ty splátky navrhli, protože zrovna neměli tolik na účtu).
Takže doporučuji volat správcové vždy když nemůžete uhradit a domlouvat se s ní, uvidí zájem ....
tak to mě vždycky přijde upomínka, že nemám zaplaceno a nemám zaplaceno z důvodu druhotné platební neschopnosti.
vždycky se nějak na Fú domluvím.
Jediný problém je v tom, když zaplatím a chci vědět penále nedokáží mě to říct, prý musím počkat, až budou tyto papíry tisknout hromadně a to je bohužel třeba 1x za 3/4 roku, pak mám v účtu bordel. Nejhorší je , že u nás na fú mě to nedokáží aspoň říci,ale když přijdou na kontrolu, to jsou moc chytré.....jsem si myslela,že tyto úřady vědí vše....bohužel
Tak nám jednou zablokovali několik milionů na účtu, kvůli úrokům z prodlení, které vyměřili za několik let zpět (tedy několikadenní zpoždění z platby před x-lety) - celková výše nedoplatku byla cca 700,- kč. Bez upozornění, bez výměru, prostě najednou byl bloknutý účet... DPH a vše se platilo pravidelně, ve výši statisíců... Trvalo několik dní, než byli vůbec schopní říct, jaký je kde nedoplatek a byli velice nepříjemní... Okamžitě se "nedoplatek" zaplatil v hotovosti na pokladně a přesto trvalo skoro 14dní než účet odblokovali... Navíc nastal v bance problém s kontokorentem, takže jsme museli zdokladovat důvod "exekuce" - připadal jsem si tenkrát jak v Kocourkově... Takže možné je asi vše : -)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.