Re: FAVY do EU + uhr.záloha
Půjde to, jak píšete:
1) uhradil zálohu např. 1000 ... 221/324
2) uhradil zbytek vyúčtovací faktury 500 (1500-1000=500)
311/64. = 1500
311/324 = -1000
311/x = 500 k úhradě .....221/311
3) faktura byla opravena na (1300-1000= 300) - opravila bych původní úhradu na 221/311 ...300 a zbývajících 200 bych opravila na 325-ostatní závazky
.... může se běžně stát, že zákazník uhradí více, mě se stalo, že poslal avizo, kde byly pěkně rozepsány faktury které hradí, ale zaplatil jednu 2x.
Datum - DUZP musíte uvést jen v případě, že se liší od data vystavení.
Pokud by datum vystavení i DUZP byl stejný, DUZP uvádět po novu nemusíte.
Musíte tedy uvést hlavně datum vystavení dokladu - §34/3g) a asi u Vás to bude DUZP i vystavení stejné datum, nic se neděje - v tomto případě byste DUZP nemuseli uvádět, ale prostě ho uvedete.
Jestli ale Váš SW uvádí na fa pouze datum uskutečnění zdan.plnění a datum vystavení dokladu tam uvedeno nemáte, tak to bude problém, to si nechte SW opravit, myslím, že toto je běžná věc, která normálně v SW funguje (do té doby to tak raději dopište ručně...)
**
Dobrý den Aňo, moc Vám děkuji za pomoc, už několikrát jste mě poradila a moc mě to pomohlo.
Ohledně těch datumů jsem to asi špatně napsala, nejedná se mi o datum vystavení, ten samozřejmě na fa máme, ale o datum přijetí platby. :o))
Ještě jednou díky a přeju pohodový víkend.
Také zdravím,
Ještě k tomu datumu přijetí platby - pokud se jedná o osvobozené dodání do EU, tak už se od 1.1.2005 na přijatou platbu nevystavuje DD a proto toto datum by Vás už vůbec nemuselo ani trápit.
Viz §22, odst. 3) pro osvobozené plnění,
bod 1) se jedná o případ, kdy fakturujete např. neplátci, nebo nemáte potvrzení o výstupu zboží z EU, tehdy by by byla povinnost odvodu DPH již z přijaté platby.
Ale u osvobozeného plnění se DPH neodvádí, tak to naštěstí bylo upraveno - to nesmyslné uvádění zálohy do daň.přiznání
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.