Re: dovolená Pohoda
Paní Líbo, mohu se Vás ještě prosím zeptat, jak píšete o tom, že mi program vypočte za IV.Q. PMV, ale ten nově vypočtený nebude souhlasit když vydělím hrubou mzdu s počtem odpracovaných hodin v následujících jednotlivých měsících.. bude ten PMV spočtený programem v pořádku? Ptám se, pro případný výpočet dovolené. Děkuji.
Protože zaměstnankyně měla nárok jen na poloviční mzdu. Když jsem vydělila její prosincovou hrubou mzdu s odpracovanými hodinami, vyšel mi průměr 333,33 Kč.
A takže pokud to chápu paní Líbo dobře, od 1.1. budu používat průměr z IV.Q. vypočtený programem? I když některý měsíc má 30 a jiný 31 dní a liší se tak odpracovanými hodinami?
V prosinci musíte použít stejný hodinový průměr jako v říjnu a listopadu (protože říjen, listopad a prosinec = 4. čtvrtletí a výpočet hodinového průměru pro 4. čtvrtletí vychází z výdělků a odpracovaných hodin ve 3. čtvrtletí).
V lednu, únoru a březnu, tj. v 1. čtvrtletí 2017, budete používat zase jiný hodinový průměr, který Vám vypočítá program. Ten bude vypočítaný z výdělků a odpracovaných hodin ve 4. čtvrtletí 2016.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.