Re: Tolerance 5 dní
Ach ty berušky, §250 DŘ,
§ 250
Pokuta za opožděné tvrzení daně
(1) Daňovému subjektu vzniká povinnost uhradit pokutu, nepodá-li daňové přiznání nebo dodatečné daňové přiznání, ačkoliv měl tuto povinnost, nebo učiní-li tak po stanovené lhůtě, a toto zpoždění je delší než 5 pracovních dnů....
Ano, takto jsem to myslela, jen jsem se před beruškou špatně vyjádřila. Překvapila mě výzva hned pátý den. Dřív (do r. 2015) jsme při větším návalu práce sem tam poslali do těch 5 dnů, teď při KH toto dělám poprvé. Chtěla jsem jet 27.12. do práce, ale bylo mi ještě dost zle a nechtěla jsem riskovat při cestování vlakem.
Já v tom nevidím nic, co by řekla beruška špatně. To přece není tolerance v tom smyslu, že pokud je přiznání podáno 5 dnů po lhůtě, pak je podáno včas. Přiznání nebylo podáno ve lhůtě pro podání, proto byla vystavena výzva. Přiznání podáte dnes, bude podáno pozdě, ale vzhledem k §250 nebude vyměřena pokuta. Ale přiznání bude pořád pozdě podané.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.