Re: TEXT režim přenesení daň.povinnosti
>Moc prosím o radu. Faktura vystavená (oba plátci ČR).
>Jaký doplňující text
píšete na fakturu, kterou
>vystavujete v režimu přenesení daňové povinnosti. STAČÍ daň
>odvede zákazník? nebo je nutno uvést něco
>víc....mnohokrát děkuji.
jen daň odvede zákazník
Právě že já uvádím "daň odvede zákazník". Ale teďkom na mně tak křičel jeden zákazník, že to je špatně a pak na mně křičela jeho daňová poradkyně....já jsem uváděla odkazy na ZDPH - §92e a §29 odst. 2 a 3 .... a prostě nestačí! Tak jsem se ptala ať mi tedy řeknou co tam chtějí uvést a oni že jako dobrá účetní bych to měla vědět a že mi faktury vrací a neuznávají je....
Ano, někdy je to těžké a taky záleží na tom, co si přeje zaměstnavatel(nebo klient). Také musím kolikrát skousnout něco, co bych si sama za sebe obhájila, ale protože klient nechce být s nikým ve sporu, pokud odběratelé požadují úpravy které nejdou mimo zákon, musím vyhovět..... Ale štve mě to.
Děvčata nezoufejte
Měla jsem před rokem velké výhrady k texto-číslu na daňovém dokladu u dodavatele svého klienta. Posílala jsem pak dotazy, zda máme do KH uvést texto-číslo nebo jen číslo. A protože jsem dotazy musela posílat přes klienta, tak ten se jednou zdravě naštval, něco (nevím co) napsal zástupci dodavatele a světe div se - od té doby chodí daňové doklady srozumitelně jen s číslem.
Já mám pifku konkrétně na jednoho postaršího pána v jedné nejmenované instituci. Je to jen moje ješitnost, ale opravdu mě nas..
nahněval v okamžiku, kdy mi vrátil elektronicky zaslanou fakturu s tím, že mám věnovat své práci více péče a pozornosti, protože jsem neopatřila doklad originál podpisem a razítkem. Zatelefonovala jsem mu a snažila se mu vlídně vysvětlit, že se mýlí, že to nejsou povinné náležitosti daň.dokladu atdatd a kmet si na mě stěžoval klientovi, který v rámci zachování dobrých vztahů se zákazníkem rozhodnul, že specielně tomuto zákazníkovi se bude faktura s razítkem a podpisem odesílat poštou...... To bylo ještě v pohodě, ale kmet mi další měsíc zavolal a "podal" si mě, jak měl pravdu, a jak to jde, když se chce atd..... a to jsem měla pěnu u huby....ale vlídně jsem mu popřála hezký den a klienta požádala, ať s daným člověkem komunikuje sám, že já bych to už příště asi nedala...
Re: OT. "kostnatí" účetní a co s nimi ..
To já jsem si zase tentokrát s radostí trochu "vychutnala" jednoho obch. partnera - je to kamarád našich majitelů a kdykoliv pro něho vystavuji nějakou fakturu apod., tak by to měl nejraději ve vteřině s poznámkami, jestli něco dělám, atd. Tuhle od něj přišla faktura v RPDP, která měla být s daní. Navíc s ní dodal zápočet s odkazem na už neplatný zákon. Tak jsem mu to taky náležitě podala. S jeho účetním, na kterého mě odkázal, už bylo jednání v pohodě. Ověřil si moje informace ohledně DPH a fakturu předělal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.