Re: Povonosti externí účetní
Právě proto, je to smluvní vztah, nutit klient do ničeho nemůže.
Pokud si ujednáme ve smlouvě práce personalisty, musím si být jistá v kramflecích, že tu práci zvládnu a pak si za i nechám patřičně zaplatit. Pokud to neumím, nenechám se do toho natlačit.
Nevám jaké vysoké částky máte na mysli.
Např. tolik, kolik se za tyto služby platí v Praze.
Měla jsem na mysli, že může externista projevit ochotu tu práci dělat a vynaložené náklady si nechat zaplatit. Pokud bude požadovat honorář za své služby tak vysoký, že zřejmě klient na vyšší částku nepřistoupí, dohodu jednoduše neuzavřou.
Já jsem si zpočátku ( v rámci dobrých vztahů) nechala nějakou práci přidat, když to ale zkoušel dál, vytasila jsem se s dodatkem smlouvy s dalšími položkami práce i honoráře.
Byla jsem označena za lakotnou a nevděčnou osobu a spolupráci jsme ukončili.
z právního hlediska- vymáhání povinnlostí, platby za služby a vše sozuvisející považuji tazatelčino sdělení o tom, co má ve smlouvě, za silně nedostačující, jde o externí pracovnici, čili co je psáno, to je dáno. Taky by mne zajímalo, jak mají ve smloouvě ošetřeno předání agendy v případě ukončení spolupráce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.