Re: přechod z MD na RD a hlášení ZP
Předpokládám, že tím nahlásit "nástup mateřskou" máte na mysli nástup na rodičovskou dovolenou u zaměstnavatele.
Zdravotní pojištění - doplňují otázka
Čerpá po tu dobu rodičovský příspěvek?
Sociální pojištění - na OSSZ jste nehlásili ani nástup na mateřskou dovolenou, nebude hlásit nyní nic
To já vím já jen potřebuji vědět jestli ji mám kvůli tomu že ji bude "prolacena dovolená" a tudiž bude opět jako v pracovním poměru protože ji bude vyplacená mzda (dovolená) přihlásit na zdravotní pojišťovnu a po ukončení dovolené zase nahlásit rodičovskou
M - nástup zaměstnankyně na mateřskou dovolenou nebo osoby na rodičovskou dovolenou,
- začátek nepřítomnosti v práci, po kterou se osobě poskytuje peněžitá pomoc v mateřství podle předpisů o nemocenském pojištění,
- začátek pobírání rodičovského příspěvku;
Protože se stejným kódem hlásí nástup na mateřskou i začátek pobírání RP není nutné hlásit, že přestala pobírat PPM a začala pobírat RP.
>>>>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>>>>musím u zaměstnankyně která mezi mateřskou a
>>>>>>>>>rodičovskou čerpá dovolenou hlásit na zdravotní
>>>>>>>>>pojišťovny a
>>>>>>>>>sociální ukončení mateřské a poté zase nahlásit
>>>>>>>>>nástup
>>>>>>>>>mateřskou?
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>Děkuji
>>>>>>>>
>>>To já vím já jen potřebuji vědět jestli ji mám kvůli
>>>tomu že ji bude "prolacena dovolená" a tudiž bude
>>>opět
>>>jako v pracovním poměru protože ji bude vyplacená
>>>mzda
>>>(dovolená) přihlásit na zdravotní pojišťovnu a po
>>>ukončení dovolené zase nahlásit rodičovskou
>>
>>M - nástup zaměstnankyně na mateřskou dovolenou nebo
>>osoby na rodičovskou dovolenou,
>> - začátek nepřítomnosti v práci, po kterou se osobě
>>poskytuje peněžitá pomoc v mateřství podle předpisů o
>>nemocenském pojištění,
>> - začátek pobírání rodičovského příspěvku;
>>
>>Protože se stejným kódem hlásí nástup na mateřskou i
>>začátek pobírání RP není nutné hlásit, že přestala
>>pobírat PPM a začala pobírat RP.
>
>a to že má příjem za dovolenou nikoho nezajímá?
A má to vliv na to, že po dobu mateřské dovolené, rodičovské dovolené, po dobu pobírání rodičovského příspěvku za pojištěnce platí zdravotní pojištění stát?
takže když mám někoho na mateřskou např. do 5.12.2016 a od 6.12-15.12.2016 čerpá dovoenou a 16.12 do tří let dítěte rodičovskou, nemusím tu dobu kdy je na dovolené hlásit na pojišťovně od začátku mateřské až po konec rodičovské bude hlášena M?
Pokud bude čerpat od 6.12.2016 rodičovský příspěvek, tak ano.
Jen konec hlásíte na ZP buď když skončí rodičovská dovolená, nebo když ukončí čerpání rodičovského příspěvku (pokud tedy návazně nebude pokračovat další mateřskou dovolenou :-) a to podle toho, co bude později.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.