Re: propustka
Bylo to na poslední chvíli, řekl odpoledne, že druhý den musí zůstat doma, dovolenou jako takovou jsme neřešili, většinou si zaměstnanec nahlásí a schválí se mu, v tomto případě jsme počítali s poskytnutím náhradní volna, mně šlo o to, jak určujete ve firmách poskytnutí placeného volna k lékaři, podle propustky to vypadá, že si dopsal čas sám, nevím, zda je v kompetenci zaměstnavatele určit dobu , po kterou je u lékaře, nemyslím si, že by byl celý den v ambulanci,děkuji
A proč to vůbec řešíte ? Jestliže chtěl volno, dáte mu dovolenou a jak jsem psala, co si dělá ve svém volnu je jeho problém. Propustka dovolenou neruší. Takže vám může být úplně jedno, jak dlouho byl ve svém volnu u lékaře. Jinak u diabetiků to možné je, ráno odeberou krev, za cca 2 hodiny si jde pro výsledek s konzultací s lékařem. Nevím, jak daleko má pracoviště od ordinace lékaře , ale ve většině případů to zaměstnanec nestačí otočit do práce a zase zpět k lékaři.Máme to v rodině, takže zrovna tohle znám přesně.
>>>>>>>>Dobrý den, prosím o radu, zaměstnanec si vzal v
>>>>>>>>měsíci
>>>>>>>>prosinci den volna, ale nyní přinesl docházku včetně
>>>>>>>>potvrzené propustky od lékařky -diabetologická
>>>>>>>>ambulance, od 7hodin do 13,30hodin, jak bych měl
>>>>>>>>postupovat?
>>>>>>>>Proplatit celý den nebo krátit? Děkuji vám všem
>>>>>>>
>>>>>>>Co to znamená "vzal si den volna "?? Takový pojem
>>>>>>>vůbec neznám.
>>>>>>Zkrátka řekl, že potřebuje volno, ale o propustku
>>>>>>nepožádal, tu přinesl až s výkazem za prosinec tento
>>>>>>týden, děkuji za váš čas
>>>>>
>>>>>já teda nevím, jak to u vás chodí, co jste mu tedy
>>>>>schválili. Ale pokud jste mu umožnili čerpat
>>>>>dovolenou,
>>>>>tak propustka dovolenou neruší. Takže bych uplatnila
>>>>>dovolenou.
>>>>Děkuji za odpověď
>>>A vy jste mu určili na ten den čerpání dovolené?
>>Bylo to na poslední chvíli, řekl odpoledne, že druhý
>>den musí zůstat doma, dovolenou jako takovou jsme
>>neřešili, většinou si zaměstnanec nahlásí a schválí se
>>mu,
>>v tomto případě jsme počítali s poskytnutím náhradní
>>volna, mně šlo o to, jak určujete ve firmách
>>poskytnutí
>>placeného volna k lékaři, podle propustky to vypadá,
>>že si dopsal čas sám, nevím, zda je v kompetenci
>>zaměstnavatele určit dobu , po kterou je u lékaře,
>>nemyslím
>>si, že by byl celý den v ambulanci,děkuji
>
>A proč to vůbec řešíte ? Jestliže chtěl volno, dáte mu
>dovolenou a jak jsem psala, co si dělá ve svém volnu
>je jeho problém. Propustka dovolenou neruší. Takže vám
>může být úplně jedno, jak dlouho byl ve svém volnu u
>lékaře. Řeší to asi proto, že mu nedali ani dovolenou ani propustku, a 10. ledna dolaďují docházku za prosinec. V takovém případě nevidím důvod proč neuznat doktora.
Protože o doktora přece normálně žádá předem. Kdyby nežádal o volno, že ho potřebuje, ano , mohl by to být akutní stav. Normální by také bylo, kdyby druhý den informoval nadřízeného, že tedy žádané volno nevyužil, že se mu třeba udělalo špatně a musel k lékaři. Ale nic neříct a doložit to až nyní, kdy se řeší mzdy za prosinec, tak to mi přijde hodně nestandardní. U nás prostě, když požádá o volno a zaměstnavatel mu vyhoví, má tedy dovolenou, tak následně dovolenou nemůže zrušit a jít k lékaři. Možná je to u vás jinak, ale myslím, že tento postup je správný. Třeba budou ještě jiné názory.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.