Re: OT - Mzda účetní
>>Budu účetní v soukromé firmě, jde o osvč fyzickou
>>osobu, měsíční plátce DPH. Budu mít na starosti celé
>>účetnictví: přijaté faktury, vydané faktury,
>>pokladna,
>>banka, bankovní úvěr, hmotný majetek, zpracování mezd
>>6
>>zaměstnancům + personální agenda, veškerá daňová
>>přiznání, kontrolní hlášení, zásoby.
>>Jakou bych měla mít mzdu při zpracování této agendy?
>>Děkuji.
budete mít takovou mzdu, kterou vám ta soukromá firma je ochotna platit, na vás záleží, zda to přijmete jako odpovídající nebo ne.Počty dokladů. faktur a pod. nejsou tak důležité, protože o mzdě rozhoduje zam-tel a vy pak ne/souhlasíte, jak uznáte za vhodné.
>
>Napište aspoň počty dokladů - vystavených, přijatých
>faktur, jak "dlouhý" je bankovní výpis, kolik
>pokladních dokladů, kolik majetku...
>
>Třeba Vám někdo odpoví.
Podle mě je to dost účetních položek.
Vy, kdo píšete, že to není na plný úvazek, nezapomeňte, že taková účetní bývá mnohdy jedinou administrativní sílou ve firmě, tudíž má k účetnictví spoustu dalších povinností - je v podstatě sekretářkou majiteli a dělá spoustu dalších administrativních činností. Vím to z vlastní zkušenosti, mnohdy mi denně na účetnictví zbude hrozně málo času, někdy skoro žádný.
Účetní, co zpracovává celou firmu, bych zařadila do 5. skupiny - tj. Kč 16 400,-.
.>>>>
>>>>To opravdu nevypadá na plný úvazek
>>>
>>>Dívala jsem se do účetního deníku roku 2016 a je tam
>>>10 000 účetních řádků - zápisů.
>>Podle mě je to dost účetních položek.
>>Vy, kdo píšete, že to není na plný úvazek,
>>nezapomeňte, že taková účetní bývá mnohdy jedinou
>>administrativní
>>sílou ve firmě, tudíž má k účetnictví spoustu dalších
>>povinností - je v podstatě sekretářkou majiteli a
>>dělá
>>spoustu dalších administrativních činností. Vím to z
>>vlastní zkušenosti, mnohdy mi denně na účetnictví
>>zbude
>>hrozně málo času, někdy skoro žádný.
>>Účetní, co zpracovává celou firmu, bych zařadila do
>>5.
>>skupiny - tj. Kč 16 400,-.
>
>Zjistila jsem také, že firma nemá ani žádného daňového
>poradce.
no to snad není ani možný, to je přímo tragedie.Jak to můžou strpět, když všechny ostatní firmy ho mají.
Není řádek jako řádek. Některé účetní SW mají na jednom řádku částky z MD i Dal. Jiné zase jeden řádek částka MD a druhý řádek Dal. Když si k tomu připočtete automaticky generový výpočet DPH, tak je to hned další řádek navíc. Takže těch 10000 řádků by také mohlo být v jiném SW jen 5000 řádků. A když si ještě vezmete, že část bude jen s DPH, tak konečný výsledek může být jiný.
Nedá se porovnávat zpracování 12 byť menších firem a jedné malé či střední firmy, i kdyby v součtu měli stejný počet účetních operací. Plus to kolikrát mají ty malé třeba jen pár faktur za rok, ale co faktura, to perlička a nutná konzultace s daňovým poradcem.
Většinou u nových klientů se snažím si zjistit, proč ukončila spolupráci předchozí účetní. A v jakém stavu účetnictví je, zda má podané všechny přiznání na FÚ.
ano, to máte pravdu, jednoho klienta jsem měla, že mi dával v šanonu rodělené pokladna, FV, FD, lístky z pokladny okopírované, nic nechybělo, když něco ano, obratem poslali, jiná firma (podstatně menší), FV špatně vystavené, neznámé platby v bankce, špatně v bance v.s., částky, někdy omylem posláno jinému dodavateli, tím pádem přeplatek...., prostě špion
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.