Re: Proč vláda brání ženám na mateř.dov.
Já se po dnešních ranních zprávách Radiožurnálu snad už nebudu divit ničemu. Prý vláda chce znemožnit při evidenci na ÚP přivýdělek na DPP, a to zdůvodnění - prý by to nepříznivě ovlivnilo v budoucnu výši jejich nemocenských dávek nebo PPM. Nevím, jestli to zmotali autoři zpráv nebo někdo z ministerstva, ale vyšel z toho pěkný paskvil. Kdo se v tom nevyzná tak si musí myslet, že jde i o výši nemocenské v některém příštím zaměstnání.
Napsala jsem mu na mail, který má zveřejněný na netu, upozornění na chyby, uvedené ve článku. Uvedla jsem i důvody, proč jsou jeho informace chybné. Vypsala jsem mu i příslušné §§ Zákona o pojistném a Zákona o veřejném zdravotním pojištění ke zdravotnímu pojištění státních pojištěnců - matek na MD, osob na RD a osob pobírajících rodičovský příspěvek. Tak uvidíme, zda se v blogu něco změní.
>>>>>>>> Proč vláda brání ženám na mateřské pracovat?
>>>>>>>> 11. 01. 2017 12:24:22
>>>>>>>>
>>>>>>>>http://petrhess.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=579785
>>>>>>>>
>>>>>>>Už jsem měla cukání se zaregistrovat na napsat mu, že
>>>>>>>plácá nesmysle. Pak jsem v diskuzi viděla, že už mu
>>>>>>>to
>>>>>>>někdo napsal. Ovšem jeho reakce je třešinka...
>>>>>>
>>>>>>Ano, u mě to bylo stejné.... Že si to aktuální znění
>>>>>>nepřečte, aby nevypadal jako neandrtálec?
>>>>>
>>>>>Tak ten píše nesmysly skoro vždycky. Hlavně nechápu,
>>>>>proč se plete do něčeho, čemu fakt nerozumí.
>>>>
>>>>Já mám pořád cukatůru, že mu půjdu něco pěkného
>>>>napsat
>>>>:o)
>>
>prozatím nezměnil, byť jej na chybu upozornilo již
>více lidí
Asi nelze upravit již zveřejněný blog, ale cením si jeho dnešního příspěvku v diskuzi k blogu
V podstatě by mohl odkázat čtenáře na Stanovisko vlády k tisku 979/0
(Návrh poslankyň na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na veřejné zdravotní pojištění, ve znění pozdějších předpisů z prosince 2016), ale přečetl by si ho někdo?
https://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=7&CT=979&CT1=1
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.