Re: OT podvod
Ale vždyť já jsem nezpochybnila kvalitu Pájových rad. Tečka (co jsem já zaregistrovala) vždycky projevovala ochotu trpělivě radit (a erudovaně). Jednou trochu ujede a už dostane takový kartáč! Jsem přesvědčená, že si to nezasloužila a zvlášť ne od člověka, který sám moc trpělivosti s pomaleji chápajícími nebo málo vzdělanými v dané oblasti má.
to jsem tedy nečekal, že tím, že si dovolím kritiku účetní, se forum "účetních a ekonomů" takhle vzbouří; je to tedy počteníčko těch vyjádření "účetních a ekonomů", jejichž čest byla zasažena, v podstatě to ale považuji za ztrátu času se takovou prkotinou zabývat tak dlouho, nejlepší by bylo, kdyby administrátor škrtl možnost OT a nařídil na foru řešit jen účetní a ekonomické problémy a byl by pokoj a ten,kdo chce něco jiného, ať si jde na jiný server,že ano"účetní a ekonomové"?
Moje poslední reakce k tématu: Pájo, nechcete rozumět. Mohl jste zareagovat nějak jako: "Tečko, to jste teda přehnala!", ale vy jste ji sprdl jak malého Alíka. A to bylo podle mého názoru vůči ní neadekvátní. Vůbec nejde o to, jestli je to fórum pro účetní nebo pro právníky. Howgh.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1365086
Pájo, před rokem v únoru jsem se o Vás bála a byla jsem tak ráda, když VH napsala, že jste v pořádku. A nebyla jsem sama, i jiní "účetní a ekonomové" vyjádřili své obavy.
Pro Vás je asi tato diskuze v tomto vláknu prkotina, ale mě Vaše reakce a vyjádření některých diskutujících úplně vzalo chuť ještě někomu tady pomáhat. Prostě jsem někdy jízlivá a ujedu, ale kdo ne. Takže sorry, že jsem jaká jsem. Jiná už nebudu.
co to tady předvádíte za tyátr? Proč byste se měla o mne bát, když jsem se v únoru válel v lázních a vymetal kavárny? Co to sem pletete? V životě jsem vás neviděl, neznám vás, takže je to nějak mimo. Spíše bych to viděl tak, že by bylo lepší se trochu oprostit od komplexu já jsem účetní a kdo je víc a bude pokoj. Nechápu, proč se z jednoho příspěvečku stalo takové divadlo a přímo bojovná diskuze:)
Na tomto fóru se snažím radit již několik let, odhaduji takových 10 let. Vždy jsem zde chodila ráda, měla jsem pocit, že zde mám spřízněné duše, cítila jsem zde určité kamarádství. Ale toto se za poslední rok výrazně změnilo, najednou zde panuje nezájem o druhé, snaha druhé urážet a navážet se do koho to jen jde. Jako by si zde někteří léčili své komplexy. Jenom toto vlákno mi ukázalo, že na tomto fóru nejsou ,,chlapi s koulema,,. Paní tečku bych požádala, aby se přes to povznesla, tyto lidi ignorovala a těm, kteří si ji zde váži i nadále pomáhala. Vědomosti paní tečky v oblasti daní jsou obdivuhodné a bylo by škoda o takového odborníka přijít.
Už jsem nechtěla reagovat, ale nedá mi to. Také jsem si všimla určitého posunu, ale nemyslím si, že by zde začal panovat nezájem o druhé. Já tuto příčinu vidím v nekvalitních odpovědích - když si společně projdeme odpovědi, uvidíme, že někdo se snaží odpovídat absolutně na všechny příspěvky bez ohledu na jejich zaměření, bez znalosti věci, bez znalosti judikatury apod. A pokud někdo někoho opraví, je oheň na střeše - tak kdo si zde léčí komplexy? Jak se říká "pro pravdu se každý zlobí".
A když bylo výše zmíněno, že jsem vloni napsala, že Pája je v pořádku - věděla jsem, že se z něho stal lázeňský švihák a nechtěla jsem, aby se zde rozpoutaly nějaké dohady o tom, proč se odmlčel. Myslím, že s původně založeným vláknem to nemá nic společného. O ničem to nevypovídává. Dobrou noc.
Také jsem nechtěla reagovat, ale po přečtení slov:
"vidíme, že někdo se snaží odpovídat absolutně na všechny příspěvky bez ohledu na jejich zaměření,bez znalosti věci, bez znalosti judikatury apod." si nejsem vůbec jistá, jestli se tady jedná o odborné fórum a nebo ne. Že ne, tomu odpovídá bod č. 9 v pravidlech (na která je tady soustavně upozorňováno).
9) ODPOVĚDNOST
Informace a rady vkládané účastníky fóra nejsou poskytované za odměnu. Účastníky fóra nelze považovat za odborníky, pokud se tak sami neoznačí.
Zatím jsem se tu nesetkala a nebo si nevšimla, že by se tady někdo sám od sebe označil za odborníka a proto všechny odpovědi jsou brány tazateli s ohledem na tuto skutečnost.
Pokud ale bude někdo trvat na tom, že odpovídající musí odpovídat na dotazy pouze podle svého zaměření, se znalostí věcí a se znalostí judikatury, myslím, že tady zbude pár jedinců, kteří se za takto znalé možná v hloubi duše (ne veřejně) považují a vzhledem k jejich ochotě odpovídat na dotazy (mnohdy podle nich triviální a hloupé) bude fórum skomírat.
Co se týká kritiky, tak co jsem si všimla, tzv. oheň na střeše bývá po kritice, která dehonestuje odpovídajícího, někdy nepřiměřeným slovníkem a mnohdy slovy pohrdání. Naopak pokud se kritika soustředí pouze na chybu v odpovědi ( a ne na osobu odpovídajícího), spousta odpovídajících tuto kritiku vítá a poděkuje za ni.
OT: ne/odborné fórum a bod 9)
xj,
bod 9) pravidel jsem inicioval před lety já, jako reakci na §5/1 a § 2950 NOZ, proto si dovolím malou poznámku pouze k ne/odbornosti fóra, nikoliv k nastalé situaci.
Někteří odpovídající jsou podle mých znalostí odborníci.
Někteří odpovídají na vše, bez minimálních znalostí dané problematiky.
Někteří jsou možná odborníky v nějaké oblasti, ale reagují nepřiměřeně na "hloupé" tazatele.
Za ta léta, co zde působím, už mám seznam těch, jejichž odpovědi jsou zajímavé a několik těch, které se nevyplatí číst, natož na ně reagovat. Tečka patří do první skupiny.
Pokud je v odpovědi uveden odkaz na předpis, judikaturu nebo literaturu, tak má odpověď váhu.
Působím na několika fórech a pozoruji, že se vztah mezi diskutujícími v poslední době obecně zhoršil.
Hezký den!
Alen, já to vidím jako Vy.
a) chápu paní Tečku..... občasné zmatené dotazy každého někdy poňouknou k nekorektní odpovědi, nebo něčemu, co na první pohled vypadá jízlivě, nebo škodolibě...... také tu čas od času probíhají různé vtípky, narážky...prostě jsme jen lidé a já nevím jak Vy, ale já nedokážu mít pokerface a odpovídat jen korektně
b) chápu pana Páju, že vyjádření paní Tečce vytknul, protože nebylo úplně OK.
Také si obou velmi vážím a považuji je za jedny z nekvalitnějších přispěvatelů zde.
>>>Nechala jsem se napálit společnosti Bohemia Energy,
>>>kdy zazvonila slečna u dveří, sdělila že společnost
>>>RWE
>>>se sloučila se spol.Boh.Energy a sepíše se mnou novou
>>>smlouvu. Byla jsem zrovna na odchodu z bytu, a tak
>>>jsem moc nepřemýšlela, nenapadlo mě že jde o podvod,
>>>smlouvu jsem podepsala. Měla jsem v té době hodně
>>>jiných
>>>starostí,tak až po 2měsících jsem si to
>>>ověřovala...co
>>>teď s tím??!!!
>>>Neskutečná doba plná podvodníků, opravdu by mě
>>>nenapadlo že si mohou dovolit takovou lež! Četla jsem
>>>tu
>>>podvody této společnosti z roku 2014, a dělají tyto
>>>podvody dále, tj. v roce 2016!!!
>>
>>Rada: Pokud Vám ještě nezačali dodávat, tak buďte
>>klidná. Smlouvu o dodávakách energií můžete vypovědět
>>do
>>14 dnů od zahájení dodávek.
>
>Konečně se vyjádřil někdo k tématu - odpověď mě
>zajímala a jako Pája si i já myslím, že i takovéto OT sem
>patří!
Nevím proč, ale většina společností a snad i právníků se vyjadřují ve smyslu, že můžete smlouvu vypovědět 14 po podepsání distančním způsobem, nebo pak od počátku do 14 dnů od počátku zahájení dodávek a v tom mezidobí ne... Sice to podle mě nemá logiku, ale podle tohoto schématu byste měla podat výpověd nejdříve 1.1.2018.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.