Re: Dovoz zboží z Číny pod 22 euro,DPH
Děkuji moc za odpověď. Tak rychlou jsem nečekala. Pan podnikatel začal nakupovat z Číny a já se tak trochu ztrácím,jak to přesně je pro podnikatele. Zda pokaždé musí být zboží procleno(přes celníky) bez ohledu na cenu (do 22eur, nad 22 eur)?, jestli je tam osvobození do 22eur od dph?
Myslela jsem, že máte vždy nárok na odpočet, když je to pro podnikatelskou činnost. Pokud vyměří DPH celní úřad tak by to bylo v řádku 42 v přiznání DPH(nad 150eur) jinak pak se provede samovyměření na řádcích 7,8,43,44, nebo né?
No pokaždé nemám doklad z celnice. Hlavně u částek do 22eur. Pokud tomu rozumíte prosím zasvěťte mně. děkuji moc za pomoc.
Takže u zboží obchodní povahy neplatí osvobození do 22 eur a u každého dovozu se zboží musí zkontrolovat celníky a nechat si vystavit JSD. A pote v přiznání k DPH provede plátce DPH samovymereni. Tedy pokud nebude fakturovana částka nad 150eur a celníci nepripoctou ještě clo.
Myslíte že pokud nebudu Mít JSD,ale potvrzeni z PayPal platby a objednávku tak nemohu provést i odpočet DPH?
To osvobození vis vyse se nás netyka :(
Díky za odpovědi :)
přes celníky) bez ohledu na
>>>>cenu (do 22eur, nad 22 eur)?, jestli je tam
>>>>osvobození
>>>>do
>>>>22eur od dph?
>>>>Myslela jsem, že máte vždy nárok na odpočet, když je
>>>>to pro podnikatelskou činnost. Pokud vyměří DPH celní
>>>>úřad tak by to bylo v řádku 42 v přiznání DPH(nad
>>>>150eur) jinak pak se provede samovyměření na řádcích
>>>>7,8,43,44, nebo né?
>>>>No pokaždé nemám doklad z celnice. Hlavně u částek do
>>>>22eur. Pokud tomu rozumíte prosím zasvěťte mně.
>>>>děkuji
>>>>moc za pomoc
>>>Odborníkem nejsem, k nárokování musíte mít daňový
>>>doklad což je JSD. na to aby jste mohla do nízké
>>>částky
>>>(bez proclení) neodvádět DHP by muselo být v zákoně
>>>osvobození, myslím, že nic takového v zákoně není.
>> a co §71/3/a ZDPH - zboží do 22EUR?
>
>Takže u zboží obchodní povahy neplatí osvobození do 22
>eur a u každého dovozu se zboží musí zkontrolovat
>celníky a nechat si vystavit JSD. A pote v přiznání k DPH
>provede plátce DPH samovymereni. Tedy pokud nebude
>fakturovana částka nad 150eur a celníci nepripoctou ještě
>clo.
>Myslíte že pokud nebudu Mít JSD,ale potvrzeni z PayPal
>platby a objednávku tak nemohu provést i odpočet DPH?
>
>To osvobození vis vyse se nás netyka :(
>Díky za odpovědi :)
a vy dovážíte alkoholické nápoje, parfémy, toaletní vody, tabák a tabákové výrobky?
proč se zboží obchodní povahy to osvobození do 22 EUR netýká? já to v tom ustanovení nevidím? nebo se na to vztahuje ještě jiný zákon?
Díky. Článek china-business.cz mi vše osvětil snad to tak je. Mam ale problém ze převážně nemam jsd. Myslíte že je to problém z hlediska fu a celníků když by tam nebylo ani proclení -max do 150eur? Mám doklad o platbě a objednávku. Nad 22eur provedu samovymereni v DPH. Dík
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.