Re: Vyúčtování srážkové daně 2016
Moc děkuji, nemám identifikační údaje k datové schránce, DPH posílám přes EPO z programu a údaje nepotřebuji. Vidím v programu, že mohu vyúčtování uložit do xml. ale nejsem si jista jak poslat aby si FO poslala datovou schránkou sama. Nechce se mi vyplňovat vyúčtování na daňovém portálu,(když ho mám hotové v programu DE Tichý), tam pak lze uložit pro odeslání datovou schránkou. Doufám, že jsem se vyjádřila srozumitelně :).
Re: Vyúčtování sráž.daně_el.podání
Jen doplním, že pokud máte soubor xml. z účetního programu, tak ho můžete bez problému načíst do EPO. Nemusíte nic vyplňovat na EPO znova.
Zde je to spíš otázka na hotlinku SW Tichý, zda program umožňuje odeslání Vyúčtování podobně, jako Přiznání k DPH.
Ale nějaké prvopočáteční údaje k el.podpisu od klienta jsme musela do SW zadávat, jinak byste nemohla posílat data s podpisem klienta přes EPO. Nebo pak ještě chodil na FÚ s Potvrzením o zaslání e-podání?
Děkuji, ano na DPH tisknu to potvrzení a klient nosí na F.Ú.
Máte pravdu , ten soubor načtu z programu na EPO ale není tam ta možnost uložit pro odeslání datovou zprávou a já nevím zda vůbec mohu to vyúčtování poslat bez podpisu přes EPO, nebo zda musím použít datovou schránku. DPH nemusím přes datovku, to lze tak jak to dělám ale co ty ostatní přiznání, vyúčtování ?
Od okamžiku, kdy má FO zpřístupněnu datovou schránku, by měl Přiznání k DPH i další daňová tvrzení podávat pouze "elektronicky". A to buď svojí datovou schránkou, nebo přes EPO datovou zprávou
a) podepsanou způsobem, se kterým jiný právní předpis spojuje účinky vlastnoručního podpisu, nebo
b) s ověřenou identitou podatele způsobem, kterým se lze přihlásit do jeho datové schránky.
(viz. DŘ § 71 a § 72)
Při vyplňování Přiznání či Vyúčtování je v EPO možnost uložit soubor k následnému podání přes DS
"Uložení podání k následnému podání pomocí Datové schránky"
Jen pozor na nastavení programu. Aby se náhodou někdo nenastavil, že si program bude "sám" šahat do datové schránky klienta a např. kontrolovat, zda tam nejsou nové zprávy. Lehce by se mohlo stát, že se pak prošvihne nějaká lhůta. Přijde informační mail s tím, že je nějaká zpráva v DS, Vy budete v pohodě, protože máte na to 10 dnů (nebo Váš klient) na vyzvednutí a přitom program již svým "šáhnutím" datovou schránku otevřel a zpráva byla doručena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.