Re: DPH ř. 47 - jak na něj?
paní mirko, prosím o ujasnění, když koupím stroj v listopadu, ale k tomu v prosinci ještě součástku dokoupím a zařadím v lednu, tak stroj + součástka půjde do DPH na řádek 47 v lednu? a dph si nárokuji když obdržím fakturu nebo až v lednu? do teď jsem to dělala tak (bez ohledu na zařazení), přijde FD v listopadu, dph 11/2016 ř. 47, děkuji moc
Dobrý den,
majetky u nichž je zřejmé že náklady na něj nebudou pokračovat - například zakoupení auta, stroje dávám do měsíce podle faktury. Pokud je ale pořizována investice postupně, například se staví hala, budova či co jiné tak azž podle kolaudace, nebo podle zařazovacího protokolu (nechám si potvrdit) Většinou incestice uvádím v posledním přiznání - i když kolaudace byla třeba v říjnu faktury stále docházejí až do prosince.
Já to teď budu dělat taky tak, kolaudace byla v listopadu a v prosinci ještě byly dvě faktury. A příští týden čekám telefon z FÚ, investice několik desítek milionů. I když částečně už o ní na FÚ něco vědí, z prošetřování DPH v jednotlivých měsících (měli jsme vysoké základy DPH na vstupu - odpočty ne, šlo o PDP).
Špatně jsem se vyjádřila (ve spěchu), samozřejmě i na výstupu na ř. 10. FÚ při neobvykle vysokém DPH na vstupu provádí šetření, i v případech že z nich nevyplývá nadměrný odpočet. Při poslední vysoké fakturaci za tuto investici jsem už předem poslala kopii faktury a příslušné smlouvy, takže jsem šetření předešla. Teď ale počkám až se paní ozve, protože se s ní dohodnu co už má a je zbytečné posílat a jaké podklady ještě bude chtít. Obvykle také požadují fotografie, např. u strojů foto stroje a štítku na stroji.
>>>>>>>>Dobrý den, prohledávám diskuze, weby a pokyny a chci
>>>>>>>>se jen ujistit. Je to prosím tak, že do ř. 47 uvedu
>>>>>>>>1x
>>>>>>>>ročně celkovou částku letos zařazeného majetku (tedy
>>>>>>>>MD 021 a 022), nakoupeného od plátců DPH? Děkuji
>>>>>>>
>>>>>>>ne, ř. 47 se používá každý měsíc z plnění , kde jste
>>>>>>>uplatnili v tom měsíci odpočet
>>>>>>
>>>>>>A jejda. Takže odpočty z veškerého zařazeného majetku
>>>>>>(02..), - to píšu správně - ale měli jsme to dělat
>>>>>>vždy když jsme zařadili? Tzn. dodatečná přiznání, že?
>>>>>
>>>>>Máte toho majetku v průběhu roku hodně?
>>>>
>>>>za celý rok 2016 zařazeno celkem 5 mil
>>>
>>>Hmm, to by asi v prosincovém přiznání trošku
>>>vyčnívalo. Nicméně je možnost dát vše do aktuálního
>>>přiznání.
>>>Jen nevím, jestli pak nebude správce daně zvědavý...
>>
>>..když bude, tak to dodatečně rozdělím. Děkuji Vám za
>>rady
>
>Dobrý den,
>majetky u nichž je zřejmé že náklady na něj nebudou
>pokračovat - například zakoupení auta, stroje dávám do
>měsíce podle faktury. Pokud je ale pořizována investice
>postupně, například se staví hala, budova či co jiné
>tak azž podle kolaudace, nebo podle zařazovacího
>protokolu (nechám si potvrdit) Většinou incestice uvádím v
>posledním přiznání promiňte stojím si nějak na vedení, takže když dostanete FD ohledně haly, tak ji dáte bokem, do účetnictví jí dáte až se to zkolauduje? děkuji, nějak tomu pořád nerozumím
- i když kolaudace byla třeba v
>říjnu faktury stále docházejí až do prosince.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.