Re: faktury Rakousko "Gutschriftsanzeige
Tak já nevím, ale dobropis je také braný - jakoby, že Vám to musí uhradit. Vy když si uděláte u sebe vydanou fakturu pod nějakým svým číslem a např. v.s. si dáte jejich číslo toho dobropisu, tak v účetnictví budete mít vystavené faktury a do banky Vám budou chodit úhrady, akorát pod jejich číslem toho dobropisu. ne? ...jenom můj názor
Re: faktury Rakousko "Gutschriftsanzeige
Obdobné doklady, jen pod jiným názvem dostáváme již několik let z Německa (u nás Abrechtung). Vystavuji si k nim do našeho účetnictví faktury jen pro naši potřebu, které něm. odběrateli nezasílám. Na těchto fakturách eviduji č. jejich dokladu, pro přehledné spárování s úhradami v bance, ty chodí pod č. Abrechnungu. Takto jsem evidenci doložila i na FÚ při šetření k DPH, když jsem měla prokázat úhrady tak jsem jen ke kopii bank. výpisu připsala, pod jakými čísly úhrady přišly a bylo to v pohodě. Od letoška mohu mít u vyst. faktur jiné č. pro KH, tak si ho takto vyplňuji podle něm. Abrechnungů. Sice tyto doklady nejdou do KH, ale mám toto číslo i v přehledech DPH a komunikace s FÚ je tím zjednodušená.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.