Re: Podat či nepodat KH?
musíte sama zvážit - máte PDP ? Pokud dostanete výzvu kvůli PDP, tak musíte podat a v případě, že nebylo podáno žádné, tak se jedná o řádné - podané pozdě.
Dobrý den, nemáme PDP .... firma pomalu končí a nemá v tom období vůbec žádné doklady. Měla jsem za to, že pokud nejsou jediná data, KH se nepodává. Už nám říkali loni na školení .... jen nechci udělat zbytečnou chybu
Když po výzvě prokážete, že jste neměli žádná plnění, tak pokutu určitě nedostanete. Ale já osobně bych podala negativní hlášení, abych předešla případné výzvě.
Problém by neviděla v odpočtu DPH, ale v přesném znění ZDPH. Tam se u povinnosti podání KH neřeší, kdy se uplatní odpočet DPH, ale kdy došlo k plnění.
Já vím, četla jsem teď Vaše odpovědi u dotazu výše... Stejně je to nelogické, když mám nárok na odpočet 3 roky a v přiznání k DPH chci uplatnit v následujícím měsíci a KH a přiznání mi musí souhlasit....
http://www.usoud.cz/aktualne/ustavni-soud-zrusil-dve-ustanoveni-zakona-o-dani-z-pridane-hodnoty-ktera-upravuji-kontrol/ třeba se dočkáme pozitivních změn...