Re: tržby-hospoda
DŘ § 97 Záznamní povinnost
(1) Daňový subjekt, který v rámci své podnikatelské nebo jiné samostatně výdělečné činnosti uskutečňuje platby v hotovosti, je povinen vést průběžně evidenci těchto plateb, pokud nezaznamenává údaje o těchto platbách v jiné evidenci stanovené zákonem.
>>>
>>>Já nevím, já tam to denní nevidím, průběžné jsou i
>>>týdenní nebo pětidenní tržby.
>>
>>to je celkem fuck, že to tam nevidíte vy. důležité
>>je,
>>že to tam vidí soudy:-)
>
>Dobře, máte k dispozici
nějaké soudní rozhodnutí,
jistě že mám, několik. i rozhodnutí ofř a fř. a vy si je zajisté umíte na NSS najít.
>které to potvrdí?>Jinak jsou to jen slova.
Dobrý den, vždy jsem rád četl odpovědi paní Mirky, pálí jí to, ale v tomto případě se opravdu plete, pán si může zaúčtovat tržby jednou za měsíc, ale tyto tržby musí být z něčeho poskládané. Není možné aby utržené peníze házel do šuplíku, na konci měsíce udělal inventuru a usoudil, že to co zbylo, je tržba. Trochu postavené na hlavu.... Když má v počítači evidenci prodaného zboží tak jak mu tržby nabíhaly postupně, je jedno kdy a jak si to zaúčtuje - jednou za týden, čtrnáct dnů nebo měsíc, ale když měl pouze šuplík, no nevím, já vždy říkám " do první kontroly". Co pánovi říká povinnost vystavování a evidence pokladních dokladů? Asi nic, on si pouze na nějakou dobu pronajal hospodu, vydělal co se dalo a skončil před EET. Mohu-li pánovi poradit, nad ničím nepřemýšlejte a podejte přiznání, ono vám to projde, v tom zmatku se zaváděním druhé etapy EET, na takové prkotiny není čas aby to někdo kontroloval. Navíc, když je to váš jediný příjem za celý rok...............
Štěpán,
Nejspíš si mě s někým pletete, nemyslím si, že bychom se znali osobně, abyste mě zde mohl tak podrobně rozebrat.
Ale abyste byl v obraze:
Měl jsem restauraci na vesnici v sezoně duben-srpen, otevřenou středa, pátek, sobota. Patří obci. Ta se rozhoduje, kdy bude v provozu. Se zavedením EET mé ukončení nemá nic společného. Příjem z restaurace nebyl mým jediným příjmem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.