Re: platba kartou
Mirko - dotaz - dostávám sjetinu celkových tržeb placených kartou za určité období. Pak dostanu ještě soupis z banky o platbách, kde je vyčíslen poplatek.
Mohu účtovat takto?
10 000 celková tržba placená kartou:
311/604 10 000 (pomíjím odvod DPH)
568/311 500
zbývá mi na 311 k úhradě 9500, na tuto částku budu párovat všechny příjmy na BÚ z plateb kartou.
Může to tak být?
(hledám nějaký jednoduchý systém, těch plateb mám hodně a dosavadní systém nastavený minulou účetní asi není úplně správný a pro mě je pracný)
Já bych to tak účtovala v případě, kdy bych měla automatické párování banky ( že si program v bance sám zaúčtuje podle v.s. a částky) proto, aby se mi platby samy párovaly a nemusela jsem to dělat ručně.
Bohužel mám paličatého klienta, který si do programu svévolně :o)stahuje výpisy z banky a já to musím účtovat stejně růčo, tak pro mně je jednodušší to rozlišit až v bance.
Já celou banku ťukám ručně. Když si nastavím pohledávku s VS 1, tak zadám částku a ručně doťuknu vs 1 a bude se mi to pak párovat.
Kdybych měla v bance u každé částky hledat (nebo dopočítávat), kolik dělá poplatek, tak z toho zešílím. ( ještě na každou platbu kartou dělat pohledávku - tak zešílím taky)
Jde o maloobchodní prodjenu, takže účtování jednou za nějaké období (měsíc) je pro mě nejschůdnější.
Takže ten můj návrh není úplně špatně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.