Re: Kde je můj dotaz sleva na dítě
Google, zadáte SLEVA NA DÍTĚ business.center.cz
Vyjedou odkazy, kliknete na šipku vpravo, kde Vám to napíše "Archiv", na Archiv pak kliknete
Asi nenajde podobný, tohle bylo dost specifické
Zaměstnanec chce uplatňovat slevu na své dítě, které má s přítelkyní. Bydlí s přítelkyní, jejich dítětem a prvním dítětem přítelkyně u něj v bytě. Papírově ale přítelkyně bydlí u svého otce. Její otec uplatňuje daňové zvýhodnění na její první dítě. Otec jejího prvního dítěte jí platí výživné.
Přesně to bylo takto:
Dobrý den, mám dotaz. Zaměstnanci se narodilo minulý rok dítě. Není s přítelkyní ženatý. Přítelkyně má trvalý pobyt s dětmi (první dítě má s jiným mužem, není vdaná)u svých rodičů. Ale žijí spolu v bytě našeho zaměstnance. Může zaměstnanec uplatňovat slevu na "své" dítě (je napsaný jako otec v RL)? Na první dítě si uplatňuje slevu přítelčin otec.Děkuji za radu
Re: Kde je můj dotaz sleva na dítě
Před pár lety musel jeden můj klient, který měl jiné trvalé bydliště než bylo trvalé bydliště manželky + dětí a chtěl uplatnit daňové zvýhodnění na děti, doložit k DPFO Čestné prohlášení, že žije ve společné domácnosti s manželkou a dětmi na adrese .... .
Ale mzdová účetní nemá takové možnosti, jako správce daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.