Re: OT_dnes zci podepisovali daně
Přidám moji čerstvou perličku: jedna mě žádala o vyplnění přiznání DPFO: leden až červen studentka, 7-10 úřad práce, 11-12 zaměstnání, potvrzení o zdanitelných příjmech s odvodem daně 720 Kč. Přišla si pro přiznání a po informaci, že dostane vrácenou daň 720 Kč se divila, že jen tolik? To prý není možné, paní na finančáku (když vyzvedávala tiskopis přiznání) jí říkala, že dostane peníze, hlavně ať doloží potvrzení o studiu. Snažila jsem se jí to vysvětlit, ale stejně odcházela s nevěřícím výrazem ve tváři.
Re: OT_dnes zci podepisovali daně
:-) mám téměř obdobnou. Přišla slečna s tím, že slyšela, že studentům se vrací hodně daně, že její kamarádce vrátili 8000 Kč, tak se chce na to zeptat. Studium od 1-8/2016, 9 úřad práce, nastoupila do firmy v říjnu. Vysvětlila jsem jí, že jí potvrzení o studiu na dani "nic neudělá", daň se jí vrátí již jen uplatněním odpočtu na poplatníka - 3x jsem jí to vysvětlovala až nakonec přikývla jako že jo a odešla. Odpoledne přišel zaměstnanec - strejda této dívky proč jí nechci vrátit daň za studenta ... :) někdy je prostě veselo :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.