Vlákno názorů k dotazu Bankomat nevydal peníze od Heluš - Re: Bankomat nevydal peníze Nepochodíte-li podle vašich představ u...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2017 21:43

Heluš (neregistrovaný)

Re: Bankomat nevydal peníze
    Nepochodíte-li podle vašich představ u banky, obraťte se na finančního arbitra. Jeho úkolem je mimosoudní cestou a především zdarma řešit spory mezi bankami a jejich klienty v oblasti platebního styku.
    Finanční arbitr zahajuje řízení na návrh jedné ze zúčastněných stran, přičemž k návrhu je třeba doložit kromě dokladu o reklamaci i výpis z účtu, na němž je reklamovaná transakce uvedena.
    Někdo se však s důvěrou obrátí na Sdružení obrany spotřebitelů. Zde se mu však dostane nanejvýš kontaktu právě na finančního arbitra.

• 29. 1. 2017 19:25

Majus (neregistrovaný)

Děkuji, pokud to nepůjde jinak, tak se na něj obrátíme.

• 29. 1. 2017 19:35

VH

Také jsem chtěla doporučit finančního arbitra, ale spíše mě překvapuje, že 120 000 vybíráte najednou. Ověřili jste si u banky provozující ATM, že v něm bylo dostatek peněz? Nevím, co je Zuna bank, tak mě napadá, proč asi vám dala takový limit?
    Pokud v tom není "zlý úmysl", pak jsem žabař.

• 29. 1. 2017 19:45

Majus (neregistrovaný)

Moc nechápu otázku, co měl být zlý úmysl? Jako že jsme schválně vyřadili bankomat z provozu tím, že jsme zadali na výběr 120 000, on tu transakci nezvládl, zasekl se a reagoval chybně? To opravdu ne, potřebovali jsme vybrat více peněz najednou, tak manžel kontaktoval banku Zuno s dotazem jak to má udělat. Banka je bezpobočková, tak mu na infolince řekli, ať si potřebnou částku vybere z bankomatu a zvýšili mu na 24 hodin limit pro výběr z bankomatu. Bohužel netušil, že na jeden výběr může dostat z bankomatu jen 40 bankovek a že bankomat má pouze bankovky v hodnotě 2000,- a tudíž může reálně získat z jednoho výběru 80 000,- . Netušila jsem, že je nutné si před výběrem z bankomatu někde ověřovat jestli je v něm dostatečná hotovost. To se opravdu dělá? Přijde mi logické, že pokud se stane, že bankomat má méně peněz, než klient chce vybrat, tak to bankomat oznámí a peníze nevydá (ale ani neodečte logicky z účtu). Můžete mi prosím blíže objasnit, co myslíte tím "zlým úmyslem". Já jsem žabař, takže pokud máte na mysli nějaký podvod z naší strany, tak si bohužel nedokáži domyslet na co narážíte.

• 29. 1. 2017 20:04

VH

Ne ne, Vás se moje domněnka netýkala, ale banky Zuno.
    Snažím se pomoci, ale zkuste se na to podívat z jiného pohledu. Výběr ve výši 120 000 Kč - dovoluji si tvrdit - je méně obvyklý, klient spíše musí žadonit o vyšší, než je banka ochotna poskytnout. Asi ani Vy ani já nevíme, kolik bankovek a v jaké nominální výši může být v ATM uloženo, resp. do jaké míry je možné předpokládat, kdy se vložené bankovky v určitém časovém horizontu vyberou. Tuto informaci vám neposkytne ani banka, o jejíž ATM jde.
    Co když takový limit překračuje obvyklou kapacitu ATM a banka to ví, tudíž ochotně povolí tak vysoký limit, aby mohla s vašimi prostředky hospodařit (= to je ten "zlý úmysl")? O tom ATM něco vím, ale neznám podmínky pro vyřízení reklamace - 180 dnů se mi jako pro laika zdá moc.

• 29. 1. 2017 20:25

Majus (neregistrovaný)

Aha, děkuji :-). Limit jsme měli povolený ještě vyšší, protože jsme potřebovali těch peněz v hotovsti ještě více. Manžel netušil kolik může na jeden výběr získat, tak zkusil těch 120 000. My jsme nebyli nadšeni z toho, že musíme vybírat tak vysokou částku obíháním více automatů, ale bohužel vzhledem k tomu, že banka nemá pobočky, tak nebyla jiná možnost a také to byla naše první zkušenost s takovou záležitostí. Lhůtu 180 dní na vyřízení reklamace chápu jako účelovou - chtějí si naše peníze bezplatně ponechat co nejdéle... Jinak nevidím jediný důvod, při uzávěrce bankomatu a při jeho doplňování a vyúčtování musí zjistit chybu, dohledají transakci, které se to týká. Nevidím na tom nic, co by nemohlo být vyřešeno během jednoho týdne. Kromě toho, po této nepodařené transakci zůstal bankomat zaseknutý a nebyl v provozu, takže k němu museli přijet poměrně brzy a museli zjistit co se tam stalo. Můžeme mluvit o zázraku, že bankomat při svém kolapsu vydal alespoň tu stvrzenku o tom, že nám vydal 0 kč...

• 29. 1. 2017 20:36

Majus (neregistrovaný)

Jinak peníze jsou nyní v držení Unicreditbank, nikoliv u Zuna, byly z účtu strženy a zůstaly v bankomatu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).