ZET u náhodných příjmů v hotovosti
Pokud bychom vzali do úvahy deklarovaný účel ZET, tak by to mělo být možné. Údajně jde o zachycení všech tržeb, aby se nekrátily příjmy státu. Navíc náklady s evidencí 0,01% tržeb budou nesmyslně veliké.
Nicméně vrchnost rozhodla, že nějaký rozumný limit nestanoví. Oni přece ví, jak všici kradnú, a tak je potřeba evidovat i nevýznamné položky.
Domnívám se, že pokud tržbu jednou za měsíc uložíte na BÚ, tak přece nikoho neokrádáte.
Doufám, že by Vás soud s přihlédnutím k zásadě proporcionality ochránil od zvůle vrchnosti.
Když někdo přijde k volné miliardě, aby si mohl koupit nezdaněné dluhopisy, tak je to má být OK, ale když někdo uloží tržbu v hotovosti na svůj BÚ, tak to má být sankcionováno?
Hezký den!
Re: ZET u náhodných příjmů v hotovosti
Ano, tím by se vyhovělo nesmyslnému ZET.
Ale já se nenechám omezovat a až na mne jednou dojde, tak si zkrátka babišovku nepořídím.
Když on může mlžit o 1,5 miliardě, tak já si kvůli pár drobným v hotovosti nebudu pořizovat nějaký další krám.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.