Re: Money- nesedí Rozvaha
čísla projdu zítra, už mi z toho šibe :-(
1.1. PS je vždy 961/931 HV předešlého roku
31.12. KS je vždy 931/962 HV je nula
účet 930 výsledek hospodaření,pasivní,rozvahový
děkuji Vám moc za rady,vidím,že jste se ziskovkami na super úrovni,já to jen vzala,abych vypomohla známému, účotování jde ale výkazy jak vidíte nedávám..děkuji moc
Já neziskovky nedělám, ale účtuji i v Money S3. Ovšem předpokládám, že některé účetní operace probíhají stejně.
KS r. 2015: náklady a výnos jako HV
PS r. 2016: HV r. 2015 se otevře jako HV ve schvalovacím řízení (931)
v průběhu r. 2016 musí dojít k rozhodnutí, jak s VH naložit a podle toho se účet vyčistí do nuly
Vašemu zápisu 931/962 moc nerozumím
V Money S3 ve výkazech totiž není účet 931 nadefinován .... předpokládá se, že nemá zůstatek
opět krásný podvečer, dle vaši nápovědy zaúčtováno 931/932 a pasiva se skutečně zvedly o 15091,53 HV minulých let, nyní ještě chybí rozdíl 797 Kč, což je HV roku 2016, není udělána účetní závěrka... prosím moc o další nápovědu jak vyrovnat A=P, nyní se nerovnají díky HV roku 2016 797 Kč :-) děkuji moc,jste moc hodní..
Když si vyjedete sestavu "Rozvaha" tak se vám skutečně nebudou rovnat aktiva a pasiva, na konce je ale samostatný řádek "Hospodářský výsledek" který to dorovnává.
Když si vyjedete výkaz "Rozvaha pro neziskové organizace" tak tam už se hospodářský výsledek zobrazí a aktiva se rovnají pasivům. Nemusí být provedena závěrka.
ano, Rozvaha je opravdu 797,00 Kč HV / rozdíl Aktiv a Pasiv / a přesto Rozvaha pro neziskové organizace nenačetl 797 HV, lze použít z netu volně šiřitelný vzor pro vyplnění ručně Rozvahy pro neziskovky, všimla jsem si, že nebyla udělaná aktualizace programu, což nevím zda má vliv zrovna na Rozvahu pro neziskové organizace... děkuji
Rozvaze-účetní výkaz k 31.12.2016
Pasiva
A.II.1 Účet výsledku hospodaření 963+/- je HV aktuální roku 2016... 797 Kč
A.II.2 HV ve schval.řízení 931+/-...... 0 Kč
A.III.3 Nerozděl zisk... 932 +/- je HV minulého roku 2015.... 15.091,53 Kč
je to tak správně?
musela vyplnit ručně přes net, aktualizace nebyla provedena již dlouho, tudiž se nenačetl aktuální formulář pro rok 2016,budeme řešit s techn.podporou-domluveno....děkuji za vaše rady, moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.