Re: Divné - PoZP
Jediné co mně napadá je, že jeho manželka chce uplatnit slevu na manžela a její zaměstnavatel chce (nějaké - jakékoliv) potvrzení, že neměl příjmy vyšší jak 68 000 Kč za rok.
V každém případě partnerem pro jednání je Váš zaměstnanec, ne zaměstnavatel jeho manželky. Pozor na to.
Re: Divné - PoZP
náš zaměstananec přišel, že firma, kde jeho manželka pracuje, chce po mě(firmě, kde je zaměstnán) jeho potvrzení o zd. přijmech.. asi jsem to napsala nesrozumitelně.. on má určitě vyšší příjmy jak 68t. a jeho manželka je ve státním podniku.. Tak teď nevím, jestli je to dobře, že to po něm chtějí, či ne..
Re:Divné - požadavky zaměstnavatele manž
Je to divné. Ale pokud zaměstnanec o Potvrzení požádá, máte ze zákona povinnost mu ho zpracovat a předat. Co se ním udělá, je jeho věc. Pokud by to byl můj zaměstnanec, tak bych mu řekla, že na něco takového zaměstnavatel jeho manželky dle mého názoru nemá nárok.
Na druhou stranu jsem se s největší neznalostí ZDP a ZP a naprostou ignorancí těchto zákonů setkala právě u pracovníků mzdových účtáren státních organizací a úřadů.
Já mu to potvrzení samozřejmě dala, ale přidala jsem i svůj názor, že nevím, z jakého důvodu by to mohli chtít, když na dítě potvrzení už dostali... jen jsem se chtěla podělit a zjistit, jestli na to mám stejný názor.. jsem začínající mzdovka..
děkuji
Taky jsem se tím setkala.
Nejdřív volala zaměstnankyně, že chce potvrzení pro manžela (pro jeho mzdovou). Nevěděla jaké. Tak jsem potvrdila, že neuplatňuje děti. Jiné mě nenapadlo. Ona má zkrácený úvazek a pohybuje se na hranici pro uplatnění manželky, ale na to se žádné potvrzeí nedává. Jí jsem to vysvětlila.
Večer volal její manžel a že chce potvrzení. Že mu ho předchozí mzdovka dávala. Tak jsem mu vysvětlila, že za minulý rok jsem mu já určitě nic nedávala. A on hned na mě vyjel, jestli s tím mám problém.
Nakonec se mi podařilo ho přesvědčit, že účel potvrzení je důležitý a přestal na mě křičet.
Nakonec jsem napsala, kolik byl hrubý příjem, kolik čistý. Už nevolal, tak snad byla jeho mzdovka spokojená.
Takže také neznalost. Neměla jsem odvahu mu říct, ať pošle svou mzdovku na školení.
.
>>>>>>>Nakonec se mi podařilo ho přesvědčit, že účel
>>>>>>>potvrzení je důležitý a přestal na mě křičet.
>>>>>>>Nakonec jsem napsala, kolik byl hrubý příjem, kolik
>>>>>>>čistý. Už nevolal, tak snad byla jeho mzdovka
>>>>>>>spokojená.
>>>>>>>Takže také neznalost. Neměla jsem odvahu mu říct, ať
>>>>>>>pošle svou mzdovku na školení.
>>>>>>Nebo takhle: potřebuju něco, nevim co, koukejte mi to
>>>>>>dát, na počkání, no co jste to za odborníka, že
>>>>>>nevíte
>>>>>>jaké potvrzení? A když se snažím zjistit, pro koho,
>>>>>>za jakým účelem, tak strkám nos do věcí, do kterých
>>>>>>mi
>>>>>>nic není...
>>>>>
>>>>>Ano, to je přesné...a pak nejlépe mezi zaměstnanci
>>>>>šířit, co je ta účetní za blbku, když ani neví, jaké
>>>>>má
>>>>>vystavit potvrzení.
>>>>
>>>>Tak v těchto případech ihned pokládám telefon.
>>>>Nevysvětluji, nepátrám. Když se někdo slušně zeptá,
>>>>že
>>>>neví,
>>>>snažím se zjistit, ale aby na mě někdo vykřikoval, to
>>>>ať klidně vykládají, jak jsem blbá. Potřebují to oni,
>>>>ne já.
>>>
>>>Také se snažím, ale u mě někdy převládá ta
>>>dobrosrdečnost ( až blbost) nad racionalitou
>>
>>Tomu mám rozumět tak, že na vás někdo řve do telefonu
>>a u vás stále převládá dobrosrdečnost nad
>>racionalitou
>>? To snad ne, to nám s takovou za chvíli budou skákat
>>po hlavách. :)
>
>Snesu zvýšený hlas, nesnesu řev a aroganci. S
>některými zaměstnanci odmítám komunikovat po předchozích
>špatných zkušenostech vůbec..... S těmi jednám přes
>jednatele
Tak to jo, hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.