Re: Výpověď - špatně napsaná, můžu přijm
Pokud zaměstnanec nechce chodit další dva měsíce do práce, tak je to ukončení pracovního poměru ve zkušební době. Pokud jste hodná mzdovka, tak mu to připravíte, jak to má být správně a on to příjde podepsat, pokud jste zlá mzdovka, tak mu budete do konce dubna psát A. :) Asi takto bych postupovala já....
Ano, přesně tak, myslím zrušení PP ve zkušební době. Jen jsem nevěděla, jestli tohle v takovém "stavu" můžu přijmout. Samozřejmě, že jsem hodná mzdovka. Ale p. už do naší firmy nepřijde, poslal to poštou (je 200 km daleko). Jinak každému zaměstnanci, který si neví rady atd. chystám..
Je to napsáno úplně blbě. Já bych udělala to, že bych napsala text zrušení tak, jak má být, i s tím "správným" datem (sice se to nemá, protože teď už je 9.2. a datum tam musí být nejpozději 3.2., ale takto bych to udělala já, aby byl text správný, pokud ovšem ten dokument nepostupujete dál nějakému nadřízenému a zpracováváte vše sama). A poslala bych mu to s tím, ať to podepíše a pošle mně zpátky. Jen by mě zajímalo, jaký text jste mu v sms poradila.
Přesně tak, já bych také nic nefalšovala. Nikdy nevíte, kdy se co obrátí proti vám. Já tedy postupuji tak, že místo SMS to sama zaměstnanci napíši, on přijde a podepíše, pokud nemíní přijít, nic za něj nefalšuji a postupuji dle zákona. I vstřícnost k zaměstnancům má své meze.
No vidíte.. každý má jiný názor.. proto já "nováček" účetní píšu vám o radu... protože jsem hodná a vstřícná účetní.. jeho nadřízenému nevadí, abych mu to poslala přepracované.. (vlastně i můj nadřízený prakticky..)
Pán mi do telefonu řekl, že sem nejede kvůli 1 podpisu... (a divil se, že mu nechci takovou "výpověď" přijmout).
Zaměstnavatel totiž může velmi rychle vyhodnotit, že vlastně neví, jak a kdy můžete cokoliv takto "dát do pořádku". Letitá zkušenost - každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. A jestli vám zrovna tento člověk za jakékoliv riskování stojí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.