Re: smlouva o trénování
>>>Dobrý den, měla bych tento dotaz - spolek má
>>>sportovní
>>>oddíl. S trenéry má uzavřenou smlouvu o trénování,
>>>kde
>>>je určena částka za odtrénovaný měsíc. Není zde
>>>určeno
>>>kdo odvede dan a já teď řeším kdo tu daň odvede.
>>>Spolek nic neodváděl, prostě trenérům vyplatil celou
>>>částku a trenér říká, že očekával, že daň bude
>>>odvádět
>>>spolek.
>>>
>>>Děkuji za pomoc
>>
>>A jaká je to smlouva?
>
>Právě, že se to jmenuje "Smlouva o trénování dětí a
>mládeže"
>mezi AB a XY
Ani se tady neřeší mzda, ale úhrada za trenérskou činnost.
>a pak už jen jak často bude trénovat a kolik za to
>dostane a kdy. Jinak nic :/
neuvedení zákona, příp. §, podle kterého se smlouva uzavírá, není důležité, jde jen o administrativní záležitost. Podle vašich informací jde z právního hlediska o nepojmenovanou(inominátní) smlouvu uzavřenou mezi smluvními stranami za účelem zajištění trénování sportovců, takže bych to hodnotil jako právní vztah,odpovídající dikci § 1746 odst. 2 NOZ a ač nejsem daňař ani osvícený účetní, tak podle mne klub vyplatí trenérům sjednanou platbu a další je věcí trenérů, nikoliv klubu.
Děkuji moc za názor.
Oni si to doteď dělali sami, ale protože to potřebovali do podvojka, tak mě poprosili ať jim to zaúčtuju. S účetnictví jako takovým problém nemám, ale když jsem se zeptala na tohle, tak spolkoví mi řekli, že si to mají danit trenéři a ti, že počítali, že to udělal spolek, tak jsem z toho byla dost zmatená. Sice jsem argumentovala, že takhle podaná slouva nemá s dohodou o PP nic společného a navíc jim mělo být divné, že dostali celou dohodnutou částku, kdyby bylo zdaněno, tak by museli dostat o daň méně. No ještě to bude veselé... :(
Ještě jednou děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.