Re: insolvence
měla jsem tento případ před rokem u dnes už bývalého zaměstnance. Sráželi jsme exekuce a když si požádal o insolvenci, tak jsme od dat. zveřejnění v ins.rejstříku, že je o insolvenci zažádáno, až do schválení insolvence deponovali tyto srážky. Poté jsem kontaktovala ins.správce, co s touto částkou a ten sdělil, že jsou to peníze dlužníka a on sám rozhoduje, co se s částkou udělá s tím, že je poučen o tom, že by měl i mimořádné příjmy použít na úhradu dluhů. Z-c písemně oznámil, že žádá o vyplacení celé nadeponované částky - toto jsem ještě oskenovala a poslala ins. správci a "naspořenou" částku z-ci vyplatila. On sám pak část poslal správci a zbytek si ponechal. Bylo to cca před rokem, myslím, že se v postupu nic nezměnilo. Každopádně až do def.rozhodnutí o způsobu vyřízení insolvence deponujte. O tom, že insolvence probíhá nemusíte také dostat žádné upozornění - měl by se sledovat ins. rejstřík a v okamžiku zahájení již u lidí, kteří mají exekuce, sražené částky deponovat. Mzdové programy většinou umí po zpracování mezd kouknout do rejstříku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.